2020-02-21 21:15

KOVESI, pentru Europa Liberă: Niciodată nu am încălcat legea în mod intenţionat

 |  20:32
KOVESI, pentru Europa Liberă: Niciodată nu am încălcat legea în mod intenţionat

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, recunoaşte, într-un interviu pentru Europa Liberă că a făcut şi greşeli în activitatea de la DNA, însă protocolul secret cu SRI nu a fost una dintre ele. Kovesi explică şi care a fost utilitatea acestui protocol: instituţiile publice trebuie să acţioneze la fel ca infractorii – rapid şi eficient.

„Nu sunt un om perfect. Sigur că am făcut şi greşeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenţionat. Poate că una dintre greşeli a fost că trebuia să comunic mai mult, să explic mai mult anumite lucruri. Poate că anumite măsuri trebuiau luate mai din timp”, a spus Kovesi în interviul pentru Radio Europa Liberă.

Ea nu consideră că protocolul secret încheiat între parchet şi SRI a fost o greşeală, explicând că la vremea respectivă singura instituţie autorizată să facă interceptări în dosarele penale era SRI, citeaza News.ro.

„Dacă mă întrebaţi de protocol, acela nu a fost o greşeală. A fost un instrument care era absolut necesar la acel moment. Lumea uită că în 2009, niciun procuror din România nu putea să pună în aplicare o autorizaţie de interceptare. Erai obligat să transmiţi acea autorizare la SRI",  spune Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, fosta şefă a DNA spune că pentru infractori e foarte uşor, "pentru că se întâlnesc într-o parcare, la un restaurant, pun la cale scheme de fraudare financiare, reţele întregi prin care fac trafic de droguri sau trafic de persoane".

"Contra acestor forme de lucru ale infractorilor, extrem de simple şi de rapide, instituţiile publice trebuie să reacţioneze la fel. Rapid şi eficient", a conchis ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Mai 2019

infractorii nu se inatlnesc in niciun fel de parcare....astia se intalneau la LoNDRA,VIENA,la tot felul de hoteluri de lux precum MARIOTT,la HOWARD JOHNSON,la MIAMI,la NISSA,si prin DuBAI sai QATAR sau in ELVETIA la ZURICH si chiar la DAVOS Ce dracu bai Kovesi te credeam mai desteapta....pe cine vrei sa pacalesti?uite un exemplu de MARE INFRACTOR....si anume TAL SILBERSTEIN...cand dracu l-ai vazut tu pe asta in parcare pe undeva? sau pe DRAGOMIR cu BLACK CUBE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine