2020-06-03 13:44

La Roma s-au umplut urnele. Continuă bătaia de joc la adresa românilor

 |  16:54
La Roma s-au umplut urnele. Continuă bătaia de joc la adresa românilor

Mai mulţi cetăţeni români au luat legătura cu ziarul Puterea pentru a se plânge de modul în care sunt trataţi la Academia di Romania, unul din locurile amenajate special la Roma pentru ca aceştia să poată vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Aşa cum au fost povăţuiţi de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, foarte mulţi oameni s-au prezentat în faţa instituţiei de la primele ore ale dimineţii, majoritatea acestora venind din oraşele situate în jurul capitalei Italiei. Degeaba, însă!

Cele cinci cabine de vot puse la dispoziţie la Academia di Romania au fost prea puţine pentru cei dornici să pună ştampila pe buletinele de vot. Aşa cum era de aşteptat, s-au creat două cozi formate din minimum 1.000 de persoane de fiecare parte. Aceasta era situaţia la ora 11.30.

După-amiază, în jurul orei 15.00, o persoană a ieşit din instituţie, s-a căţărat pe un gard şi a anunţat mulţimea că urnele de vot au devenit neîncăpătoare, astfel că oamenii ar trebui să se înarmeze cu răbdare având în vedere situaţia.

Incredibil, dar adevărat pentru mileniul III, anul Domnului 2014: procesul de votare a fost îngreunat din cauza umplerii urnelor de vot într-un timp care a luat prin surprindere autorităţile.

Când au auzit grozăvia, românii au dezlănţuit un cor de huiduieli şi fluierături la adresa mesagerului de ocazie, care a fost nevoit să renunţe la demersul său şi s-a refugiat înapoi în instituţie.

În ciuda ploii care s-a pornit din senin, cetăţenii români prezenţi la vot au dat de înţeles că sunt decişi să rămână până la capăt pentru a beneficia de dreptul lor garantat de Constituţia României.

Pentru a fi siguri că apucă să voteze, cei care au sosit la Roma cu mijloacele de transport în comun s-au interesat de programul trenurilor şi au răsuflat uşuraţi când au aflat că acestea circulă chiar şi la ora 24.00.

Românii prezenţi la Academia di Romania au spus că pentru a vota sunt necesare aproximativ 5-6 ore de stat la coadă, dar tot ei afirmă că în alte puncte de votare deschise la Roma, situaţia este şi mai rea, cozile fiind şi mai mari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-16Parerea ta...

PAI, TOCMAI A VB
16 Noi 2014

securistul de Melescanu'la tembelizor si, OBRAZNIC si TUPEIST cum ii sta BINE unui securist-comunist convins - afirma ca era multumit pentru modul in care s-a votat pana la acea ora: 1. fiindca s-a votat de 3 ori mai mult fata de data trecuta (2nov.) ?! 2. la intrebarea reporterilor daca isi va da demisia pentru situatia creata, a raspuns nonsalant ca n-are nici-o 'vina'! 3. a invocat motivul respectarii legii, pt.care MAE si el - ca reprezentatn/'ministru', NU 'POATE' sa fluideze grupurile imense de romani care asteapta ore in sir! 4. CEL MAI GRAV - A invocat turismul electoral din partea romanilor, NU incapacitatea, indiferenta, indolenta MAE in a rezolva bulibaseala, invalmaseala de la votul din Diaspora! Pt.faptul ca au vazut-o pe Udrea la Paris si pe Macovei nu stiu unde...invoca ideea nesimtita ca romanii care stau la coada in diaspora, sunt atat de tembeli, atat de masochisti incat sa faca excursii in afata tarii (de parca-s bogati) ca sa vada lumea de-acolo si cei de-aici - ca sunt cozi!
MELESCANE!
16 Noi 2014

Inca-o data: multa UEEEEEEE!
SA SE PRELUNGEASCA
16 Noi 2014

programul de votare, cel putin pana la ora 24,00 pentru cei care pot si rezista...iar Melescanu-vacaru' sa-si dea demisia, chiar daca-i securist imbatranit in rele si smecherii de prost gust!
PSD-LUI SI 'ALESULUI' LUI,
16 Noi 2014

le este frica de votul din Diaspora fiindca, le cam este IMPOTRIVA! Faptul ca sunt tratati ca niste animale de povara lasate afara in ploaie, romanii din afara se enerveaza, votand chiar si numai de-ai draq-lui impotriva unui guvern nesimtit si implicit, impotriva lui Ponta! Atat de prosti sunteti pesedeilor?! Chiar nu realizati ca infuriati lumea! Chiar daca sunteti un mega-partid, romanii va depasesc numeric, adesea - si la minte?! Poate ati prostit batranii nevoiasi de prin satele parasite, sigur prin amenintari sau batai asa cum ameninta primraul capcaun din Satu Mare, ati bagat in cap romanilor ca Ponta e noul Mesia al politicii romanesti care va creste pensia cu 5%, dar favorizand prin politicile tampite sa le plece SI MAI MASIV copii, nepotii - peste hotare, nereusind in anii urmatori din ce in ce mai multi romani din afara, sa voteze! CRED CA ROMANIA TOATA, o sa se mute IN AFARA! Cine este de vina?! Raspundeti-va fiecare....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine