2020-04-10 03:27

La 100 de ani Gloria Stuart, supravieţuitoarea din „Titanic”, a murit

 |  17:40

Gloria Stuart, actriţă care a devenit celebrăîn anii 1930 şi care a jucat, în 1997, rolul supravieţuitoarei Rose din filmul„Titanic”, a murit la vârsta de 100 de ani.

Fiica ei,Sylvia Thompson, a declarat pentru Los Angeles Times că Gloria Stuart a decedatîn noaptea de duminică spre luni, în locuinţa ei din Los Angeles. Actriţa afost diagnosticată cu cancer mamar în urmă cu cinci ani, însă reuşise săînvingă această maladie.

GloriaStuart s-a născut pe 4 iulie 1910 în Santa Monica şi a studiat arta dramaticăşi filosofia înainte de a juca în piese de teatru şi mai târziu în filmeproduse la Hollywood. A jucat în filme din genuri diverite, apărând laînceputul carierei în horrorul "Omul invizibil" (1933), iar apoijucând alături de Shirley Temple în "Poor Little Rich Girl" şicolaborând cu regizorul Busby Berkeley la rolul din "Gold Diggers of1935". Lungmetrajul "Titanic", regizat în 1997 de James Cameron,a fost filmul care i-a adus Gloriei Stuart faima, dar şi o nominalizare la PremiileOscar, la vârsta de 87 de ani. Gloria Stuart este, de altfel, cea mai în vârstăactriţă nominalizată vreodată la Oscar.

În acestfilm, ea a interpretat rolul lui Rose, o "versiune" îmbătrânită atinerei pasagere Rose - jucată de Kate Winslet - de pe transatlanticul Titanic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine