2020-08-09 12:04

La Cameră rămâne cum am stability. PDL ţine cu dinţii de Roberta: „Nu se pune problema schimbării”

 |  19:55
La Cameră rămâne cum am stability. PDL ţine cu dinţii de Roberta: „Nu se pune problema schimbării”

PDL spune scurt şi laobiect: “Nu se pune problema schimbării domnului Toader sau a doamnei RobertaAnastase”. Aceasta a fost declaraţia, fără alte comentarii, a vicepreşedinteluiPDL, Cristian Boureanu. Ca urmare a deciziei PDLde a nu-i schimba pe Roberta Anastase şi pe Mircea Toader, liberalii au hotărâtsă sisteze tratativele legate de Regulamentul Camerei.

“Am decis să sistăm orice discuţii,negocieri, tratative privind modificarea Regulamentului Camerei sauîmbunătăţirea activităţii în această instituţie, până când preşedintele RobertaAnastase nu demisionează”, a transmis Crin Antonescu, la finalul şedinţei BPCal PNL. Liderul PNL a precizat că formaţiunea sa este “cât se poate dedeschisă” propunerilor de ameliorare a activităţii Camerei Deputaţilor, dar nuatât timp cât şedinţele sunt conduse de Roberta Anastase. PNL o consideră pe RobertaAnastase incapabilă de a mai conduce o instituţie atât de importantă, dupăfaptele “comise” la votul privind Legea pensiilor. “Eu cred că PDL are minimaobligaţie şi minima responsabilitate, dacă vrea ca lucrările Camerei să sedesfăşoare normal, să amendeze prin schimbarea din această funcţie a doamneiRoberta Anastase pentru cele întâmplate la Cameră”, a spus liderul PNL. Acestaa subliniat că dacă PDL doreşte prin semnarea unui acord privind modificareaRegulamentului de către toţi liderii de grup, să o “spele” din punct de vederepolitic pe Roberta Anastase, liberalii îşi exprimă dezacordul faţă de acestlucru, considerând că între modificarea Regulamentului şi ceea ce s-a întâmplatla votul privind Legea pensiilor există o distincţie majoră. Vicepreşedintele PNLMihai Voicu a precizat, la rândul său, că problemele grave la votul Legiipensiilor nu ţin de hibele Regulamentului, ci din cauza acţiunii preşedinteluiCamerei, Roberta Anastase. Pe de altă parte, liderul PSD Victor Ponta este depărere că, dacă Traian Băsescu “le va da voie” celor de la PDL să o înlocuiascăpe Roberta Anastase, funcţionarea Parlamentului se va debloca şi discuţiile peLegea pensiilor, Legea educaţiei şi Legea bugetului de stat vor fi normale şidemocratice.

Atât acţiunile Puterii, cât şi cele ale Opoziţieinu au rezultat decât încă o şedinţă suspendată a Biroului Permanent al CamereiDeputaţilor. Aceasta nu s-a putut ţine ieri, din lipsă de cvorum. La şedinţă auvenit, pe lângă reprezentanţii PDL, UDMR, şi cei ai PSD, nefiind prezenţi liberalii.Social-democraţii au anunţat însă că nu vor rămâne la Biroul Permanent dacăşedinţa este condusă de preşedintele Camerei, Roberta Anastase. Aceasta şi-afăcut apariţia, ca urmare şedinţa nu a mai avut loc. Amintim că lucrărileconducerii acestui for legislativ sunt blocate de aproape două luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz