2019-12-13 14:41

La Repubblica: Copii români, abandonaţi de părinţii plecaţi în străinătate

 |  17:27

Aproximativ350.000 de copii din România trăiesc fără unul sau ambii părinţi plecaţi lamuncă în străinătate, mulţi având depresii puternice, iar unii chiar s-ausinucis, scrie ziarul italian La Repubblica, subliniind că trebuie căutatesoluţii la această problemă.

Aproximativtrei milioane de români au plecat din ţară în ultimii ani pentru a lucra înţări occidentale, în căutarea unor condiţii de trai mai bune, notează La Repubblica,precizând că numărul românilor din Italia a depăşit un milion în 2010, faţă de8.000 în 1990.

"Aceştioameni au lăsat acasă 350.000 de copii, rămaşi fără unul dintre părinţi sauchiar fără amândoi. Jumătate dintre aceşti copii au mai puţin de 10 ani.Şaisprezece la sută dintre ei au petrecut mai mult de un an fără părinţi, iartrei la sută, peste patru ani", precizează publicaţia italiană.

"Estevorba despre copii care, în afara faptului că au suferit daune emoţionale şipsihologice din cauza absenţei părinţilor, sunt expuşi violenţelor şiabuzurilor, în condiţiile pseudofamiliale în care se află, în grija bunicilor,a altor rude sau a vecinilor. Cei mai mulţi copii abandonaţi sunt în judeţe dinMoldova, în cele mai sărace zone din România. Legea le impune părinţilor sădeclare plecarea în străinătate, dar doar şapte la sută dintre părinţii carepărăsesc România fac acest lucru", precizează La Repubblica.

Potrivitstatisticilor UNIFEF, o treime dintre copiii abadonaţi sunt depresivi. LaRepubblica notează că presa din România a relatat în ultimii ani despre peste20 de cazuri de sinucideri în rândul copiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray