2020-06-04 08:51

Lăzăroiu aruncă bomba: PDL va fi pe primul loc în 2012

 |  19:51
Lăzăroiu aruncă bomba: PDL va fi pe primul loc în 2012

Consilierul prezidenţial, SebastianLăzăroiu, a transmis ieri un mesaj extrem de interesant: PNL şi PSD s-ar puteasă constate că nu se află pe primul loc în opţiunea electoratului în 2012. Elsusţine că o refacere a Alianţei D.A. ar fi posibilă doar dacă se pleacă de laargumente ideologice.

Chiar dacă democrat-liberalii seaflă pe locul trei în sondaje, cota lor situându-se în jurul pragului de 15%,consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu susţine că aceste clasamente vorfi date peste cap în 2012. Într-un interviu acordat RFI, el spune că Opoziţia aacordat un sprijin nesperat puterii, fiind incapabilă să aibă un plan deacţiuni coerente. Lăzăroiu crede că ruptura între cele două partide se vaadânci în perioada următoare. “Pe mine mă surprinde că a intervenit atât derepede. Mă aşteptam să intervină o asemenea ruptură, pe măsură ce ne-am fiapropiat de alegerile din 2012. Sigur, la un moment dat, poate chiar în 2012,s-ar putea ca ambele partide să se confrunte cu o surpriză şi să constate cănici unul dintre ele nu-şi mai dispută locul întâi şi atunci s-ar putea săvedem pe ultima sută de metri o încercare de apropiere”, a explicat consilierulprezidenţial posibila evoluţie a scenei politice. Teoria, conform căreia PDLîşi va reveni până în 2012, a fost prezentată şi de sociologul Alin Teodorescu,director IMAS, care a spus că dacă s-ar organiza alegeri în următoarele luni,PDL s-ar clasa pe primul loc. Lăzăroiu continuă critica la adresa liderilorOpoziţiei, spunând că Victor Ponta şi Crin Antonescu au dovedit lipsă dematuritate politică. “Văzând că PDL-ul este într-o drastică scădere de formă,au intrat în competiţie, pentru a-şi disputa primul loc la alegerile din 2012.De ce spun lipsă de maturitate? Pentru că e foarte devreme pentru o asemeneacompetiţie. Ei pleacă de la premisa că nimic nu se va schimba până în 2012 şică PDL va rămâne un partid de 15%. E un scenariu pe care poţi să-l iei încalcul, dar e clar că nu e singurul scenariu. Mi se pare o grabă, o pripeală adomnilor Ponta şi Antonescu, care încearcă să polarizeze scena politică şievident îşi dispută primul loc în preferinţele electoratului. Probabil că nuînţelege nici unul dintre ei interesul partidelor din Opoziţie de a fi unite”,a punctat consilierul prezidenţial.

Şansele refacerii Alianţei D.A.

Sebastian Lăzăroiu a declarat căexistă o “dorinţă sinceră” a unor lideri din PDL pentru o Coaliţie sau Alianţăcu PNL până în 2012. "Este o prăpastie în momentul acesta între cele douăpartide şi de aceea sunt sceptic că putem vorbi acum despre o apropiere. Darexistă o dorinţă sinceră la unii din conducerea PDL pentru o apropiere, chiarpentru o aducere în coaliţia de guvernare a liberalilor sau măcar o alianţă în2012", subliniază Lăzăroiu. În opinia sa, o apropiere între cele douăpartide nu poate pleca decât de la argumente de ordin doctrinar. “Cu altecuvinte, multe chestiuni fundamentale, care ţin de politicile fiscale, deexemplu, ar putea să aducă PNL la masă cu PDL, mai degrabă decât cu PSD. Aici arfi o punte de legătură", a punctat consilierul prezidenţial. Recent,deputatul Sulfina Barbu a declarat că refacerea Alianţei D.A. nu reprezintădecât o chestiune de timp, până se “calmează” Crin Antonescu. Şi Mircea Geoanăşi-a avertizat colegii că pot rămâne în afara guvernării în 2012, dacă sereface Alianţa PNL-PD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

ZWOLF
17 Noi 2010

Greu de inteles cum niste oameni care deh, au scoala, sunt cat de cat umblati prin lume, au o capacitate absolut remarcabila de-a bate campii. Chestia cu PD-ul care isi va reveni etc poate fi doar o incercare disperata a unora de a se pacali pe ei insisi. Nu stiu daca stiti, dar traim in Romania, iar electoratul roman are cateva particularitati. Prima la mana - aici se voteaza pe principiul "ba pe-a ma-ti'". Sunt foarte putini cei care voteaza pentru ca sunt atasati de o ideologie politica.
ZWOLF
17 Noi 2010

Si au dreptate sa nu voteze ideologii, din moment ce partidele navigheaza incotro bate vantul. Plus ca grosul electoratului roman nu are pregatirea intelectuala necesara ca sa judece la rece ofertele politice. A doua la mana - tara asta este compusa din multa lume suparata, dragi pedisti. Si eu sunt pedist de multa vreme, dar daca acum cativa ani umblam prin comune si sate fara vreun stres, acum, daca spun ca sunt de la PD-L, risc sa fiu scuipat sau injurat.
ZWOLF
17 Noi 2010

Un alt argument al ideei ca PD va scoate sub 5 procente la alegeri este cel al situatiei trupelor, tovarasi. Sunt multi, foarte multi membri PD care au muncit la fostele alegeri, au strans voturi, au batut tara, au umblat prin noroaie, iar in final au fost scuipati intre ochi de sefii PD. Cine credeti ca mai e prost sa se duca in campanie, cand partidul l-a tradat ? Nu dau cazuri concrete, dar se stie unde trebuie ca in tara, bate vantul prin sediile PD.
ZWOLF
17 Noi 2010

Cat priveste alianta cu PNL... liberalii or fi tampiti, dar nu sunt sinucigasi. Ceea ce se va intampla la viitoarele alegeri va fi o radicalizare totala a atitudinii electoratului, in sensul ca oricine va da senzatia ca s-ar putea alia cu PD-ul va pierde voturi. In mod sigur, PD se va rupe dupa alegeri, iar in opinia multora, Basescu nu apuca finalul mandatului. Orice referendum, acum sau mai tarziu, il va scoate - de urechi - afara din istorie. Asta ca sa traim, in fine, bine.
ZWOLF
17 Noi 2010

Oricum, un sfat sincer pentru gazetarii de la Bucuresti si mai ales pentru proprietarii acestor ziare... mai baieti, bagati niste banuti in gasolicna si mergeti un pic prin tara. Pe la tara. Vorbiti cu lumea. Nu o sa gasiti, dupa o luna dde peregrinari, o suta de indivizi care vor raspunde ca da, voteaza PD. Coborati din caleasca in randul electoratului roman, respirati realitatea, nu ineptiile unor analisti retardati. In Bucuresti, oricum sunt sub 20% care voteaza...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine