2020-01-26 01:51

Legea Big Brother, adoptată de Senat

 |  21:12
Legea Big Brother, adoptată de Senat

O nouă formă a legii privind reţinerea datelor, cunoscută neoficial ca “Legea Big Brother” a fost adoptată de Senat şi a fost trimisă spre Camera Deputaţilor.

Potrivit Proiectului de Lege, datele de trafic referitoare la abonati si utilizatori, prelucrate si stocate de catre Furnizori, trebuie sa fie sterse sau transformate in date anonime atunci cand nu mai sunt necesare la transmiterea unei comunicari, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data efectuarii comunicarii, notează business24.ro.

De asemenea, prelucrarea datelor de trafic in vederea stabilirii obligatiilor contractuale ale abonatilor serviciilor de comunicatii preplatite este permisa doar pentru o perioada de 3 (trei) ani de la data efectuarii comunicarii.

Organele de urmarire penala si organele de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale pot solicita Furnizorilor accesul la Datele Accesibile doar in baza unei autorizari prealabile din partea unei instante judecatoresti.

Aceasta prevedere a Proiectului de Lege urmareste protejarea dreptului persoanelor la viata privata si evitarea accesului si utilizarii abuzive a Datelor Accesibile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine