2020-02-25 21:24

Legea ANI, adoptată mai greu decât se aştepa

 |  20:15
Legea ANI, adoptată mai greu decât se aştepa

Cu 204 voturi pentru, 2 contra şi 2 abţineri, a patravariantă a Legii ANI a fost adoptată în Camera Deputaţilor. Grupul parlamentarPSD+PC nu a participat la votare. Majoritarii au amânat pentru luna noiembriedouă legi de relaxare fiscală propuse de PNL.

Legeade organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate a fostadoptată în Camera Deputaţilor mai greu decât se credea. Pe lângă absenţa -părăsirea sălii de şedinţe - de la votul final a deputaţilor PSD şi PC, s-aumai înregistrat şi alte 30 de absenţe, de la PNL, PDL, UDMR şi independenţi.Dintre numele grele din zona majoritarilor se poate consemna absenţadeputatului PDL, Cristian Boureanu (la dezbaterile anterioare el s-a pronunţatîmpotriva unor prevederi ale legii), a deputataţilor independenţi din UNPR,Gabriel Oprea şi Marian Sârbu, precum şi a ministrului Kelemen Hunor (UDMR).Deputaţii PSD şi PC nu au participat la votul final în urma unei decizii luatede conducerea social-democraţilor luni dimineaţă. PSD consideră că o mare partedintre articolele legii sunt neconstituţionale şi a reclamat faptul că o legecare în două rânduri a fost “masacrată” la Curtea Constituţională, trebuiaelaborată de la zero.

Majoritarii i-au păcălit pe deputaţii Opoziţiei

Conform ordinei de ziaprobate în urmă cu 10 zile şi reconfirmate în şedinţa Biroului Permanent alCamerei de ieri de la amiază, în plen urmau să mai fie dezbătute încă douăpropuneri legislative promovate de PNL şi agreate de PSD. Prima se referea lacombaterea plăţilor întârziate de autorităţile publice şi a doua viza aprobareaunor măsuri de reducere a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor în vedereacreării de noi locuri de muncă. Cele două propruneri legislive nu au mai fostdezbătute, deputaţii PDL şi UDMR reuşind să le blocheze - prin cădereacvorumului - la comisiile parlamentare de specialitate. De menţionat că înaintede dezbaterile pentru Legea ANI, lideruldeputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat premierului Emil Boc săasiste şi la dezbaterile pentru cele două propuneri legislative, cerându-itotodată să le sprijine. Numai că premierul Boc deja dispăruse din Parlamentdupă ce şi-a susţinut pledoaria pentru Legea ANI, iar comisiile de buget-finanţeşi juridică, aflate în blocaj, decideau amânarea celor două proiecte economicepentru luna noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine