2020-02-19 13:17

Lia Olguţa VASILESCU, după ce a fost RESPINSĂ din nou de IOHANNIS: „Îi fac plângere penală pentru ABUZ în serviciu!”

 |  14:51
Lia Olguţa VASILESCU, după ce a fost RESPINSĂ din nou de IOHANNIS: „Îi fac plângere penală pentru ABUZ în serviciu!”

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că pregăteşte o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după ce acesta a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării, informează Agerpres.

„Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a scris Vasilescu pe Facebook. Ea a precizat că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa în ce priveşte funcţia de ministru al Dezvoltării, „aşa cum a statuat CCR". "Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaşte şi Klaus Iohannis şi, deci, singura modalitate legală admisă de Constituţie ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. (...) Scrie despre faptul că nu am experienţă administrativă, omiţând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis şi la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România şi, judecând după scorul electoral obţinut pentru al doilea mandat, cetăţenii au apreciat performanţa mea", a mai spus Olguţa Vasilescu. Ea a adăugat că, "faţă de preşedintele României, care a fost doar profesor şi primar", are trei mandate de parlamentar, al patrulea în curs, inclusiv funcţii de preşedinte de comisii parlamentare, a fost primar cinci ani, iar doi ani - ministru. "Aşadar, experienţa mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Iohannis până a ajunge preşedinte", a conchis deputatul. Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în scrisoare. Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-07Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
07 Feb 2019

PSD ar trebui sa priceapa ca o filoloaga nu are ce cauta in fruntea unui asemenea minister. Poate un inginer constructor, inginer geodez, arhitect, economist in afaceri mai curand. Dar jongleriile cu banii din ministerele grele si cu bani multi sunt cheia. Multi sunt contra numirii ei, ce este asa greu de inteles ? S-au terminat inginerii si arhitectii din Ro ?!! Nu simpatizez cu presedintele tarii, dar aici are perfecta dreptate.
COADA DRACULUI URSOAICA ILIESC
07 Feb 2019

asta nu se lasa pana nu iese balamuc mare-e fata vitrega a lui bulibasa Ilici Iliescu
@VULVUTA LARGUTA
07 Feb 2019

CU MOACA ASTA DE STOARFA DE CENTURA VREI SA FII TU MINISTREASA ?
ANONIM
07 Feb 2019

SA MEARGA LA PRODUS CA SI PANA ACUM............
IPOCRIZIA MAFIEI PSD
07 Feb 2019

C.V.Tudor spunea despre oldputza ca ii plac '' banii ,barbatii si bautura''. Bani a facut numai ea stie cum , nu si procuratura , barbatii ii schimba cam des iar multe ipostaze au prins-o mahmura. Este tipul de activist bolsevic bun la toate i, asta in viziunea mafiei psd , nu si in viziunea presedintelui ales de 6,5 milioane de romani care doresc oameni de specialitate si competenti pe functii de conducere. Clientelismul de partid bolsevic TREBUI ERADICAT CU SCURSURILE LOR ANALFABETE CU TOT. SE POATE ANGAJA LA O FABRICA DE CONFECTII CU SALARIUL MINIM d-na old-putza.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine