2019-12-15 21:15

Liberalii ACUZĂ: Guvernul a ordonat să nu se majoreze SALARIILE

 |  20:37
Liberalii ACUZĂ: Guvernul a ordonat să nu se majoreze SALARIILE

Deputatul liberal Dan Vîlceanu acuză guvernanții că au dat dispoziție în teritoriu să nu se aplice prevederile OUG 114/2018, adică să nu se majoreze salariile bugetarilor cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018. Parlamentarul PNL prezintă, în acest sens, și un document trimis directorilor Caselor Județene de Pensii.

„Dovada că ne îndreptam spre falimentul statului! Am intrat în posesia unui document al Casei Naționale de Pensii, prin care li se cere directorilor să nu emită deciziile privind majorarea salariilor prevăzute pentru anul 2019. Astăzi vă arăt cât de critică a ajuns situația din lipsa de responsabilitate și competență a Guvernului și că dincolo de sloganul «avem bani pentru plata pensiilor și salariilor» este o prăpastie în care România poate să cadă”, scrie deputatul pe contul său de Facebook.

„În urmă cu câteva luni am făcut o postare în care vă spuneam că rectificarea bugetară a fost făcută prost și în bugetul de pensii nu sunt bani pentru toate pensiile aflate în plată. Guvernul a negat informația, dar în același timp, folosea pentru prima dată în istoria României, banii din fondul de rezerva la dispoziția Guvernului pentru plata pensiilor. Intrăm în luna februarie și România nu are buget. Ne împrumutăm tot mai mult și mai scump și nu pentru investiții, ci pentru a plăti pensiile și salariile. Așa a ajuns țara noastră după doi ani de guvern PSDragnea și Tariceanu”, mai scrie Vîlceanu.

În documentul postat de liberal se poate citi: „Vă rugăm prin prezenta să NU procedați la emiterea pentru personalul din subordine a deciziilor privind majorarea (OUG 114/2018) cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018, până la noi dispoziții”.

Ulterior, deputatul PNL a venit cu o altă postare, în care acuză Executivul că, pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar pentru 2018, „a fost dispusă amânarea plății unor sume pentru anul 2019”.

„Iată cum Casele teritoriale de asigurări de sănătate le solicită medicilor de familie să refacă facturile pentru luna decembrie pentru că au rămas fără bani. Acesta este motivul pentru care Guvernul PSDragnea-Tăriceanu au întârziat atât de mult bugetul pe 2019. Avalanșa de datorii neachitate și cifrele măsluite îi ajung din urmă”, mai scrie Vîlceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

ANONIM
31 Ian 2019

Neicusorule ...am intrat in posesia unei scrisori puicusorule Bai Agamita Dandanache ,zis Sica cu maimuta pe cap,bai cand ati fost normali ?Cand urlati ca sunt masuri populiste sau acum Scarbosenii nebune!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray