2020-07-05 21:06

Liberalii au pregătit programul de GUVERNARE. 10 soluții urgente

 |  22:24
Liberalii au pregătit programul de GUVERNARE. 10 soluții urgente

Liberalii vor să tranșeze foarte rapid situația noului guvern care să fie unul de tranziție, fie până la anticipate, fie până la alegerile parlamentare organizate la termen. Programul de guvernare schițat de liderii PNL pentru mandatul limitat constă, în general, pe repararea unor probleme generate de guvernele PSD, conform Hotnews.

„Trebuie o soluție foarte rapidă pentru că este o așteptare foarte mare. Această așteptare trebuie să fie cât mai scurtă”, a susținut Ludovic Orban care este premierul pe care PNL îl va propune vineri la Cotroceni și în care președintele Klaus Iohannis și-a arătat încrederea de a-i da mandatul de șef al guvernului, în repetate rânduri, public, la reuniunile regionale ale PNL.

Dacă lista miniștrilor este în lucru încă, nume sigure fiind Raluca Turcan, la Educație, sau Robert Sighiartău, la Dezvoltare Regională, liderii PNL și-au făcut lista măsurilor urgente pe care să le ia odată ajunși la Palatul Victoria.

10 măsuri promise de liberali:

1. Un guvern cu 15-16 ministere și reducerea numărului de agenții

2. Refacerea capacității administrative prin evaluări ale personalului și ocuparea prin concurs a funcțiilor.

3. Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

4. Abrogarea legii recursulului compensatoriu.

5. Eliminarea supraaccizei la combustibil

6. Eliminarea suprataxării pentru contractele part-time

7. Abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții.

8. Abrogarea prevederilor care au afectat Pilonul II de pensii.

9. Desființarea pensiilor speciale cu excepția pensiilor cadrelor militare

10. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10

In legatura cu acest articol...

PNL merge la Cotroceni cu două propuneri: Orban - premier și alegeri anticipate

Viorica Dăncilă îl REFUZĂ pe președintele Iohannis: ”Nu mă duc să stau ca GHIOCELUL!”

Eugen Teodorovici, IMAGINI total deplasate după moțiune: ”Sunteți liberă diseară?”
Parerea ta...

DINAMICA MUNCII
10 Oct 2019

Domnilor - Doamnelor! Va dorim sa va desfășurați cu o disciplina si cu o munca corecta. Spor la munca si mereu învingători spre Europa Unita .
ARMATA CELOR 12 MAIMUTE
10 Oct 2019

adica vreti sa spuneti:desfiintarea ccr si arestarea grupului de crima organizata dorneanu gasca ccr,iordache omul de legatura cu infractorii,serban nicolae,nicolicea,toader,stefanescu codrin.desfiintarea jandarmerie si politia locala(sclavii primarilor si spaima babutelor care vand leustean) si infiintarea politiei nationale cu un numar de cadre necesar la nivel national. posturi ocupate prin concurs national scris.desfiintarea cnair si arestarea grupului infractionat organizat care saboteaja autostrazile din romania pe fata.desfiintarea anre,cna,asf,agentiilor inutile care toaca banii pentru nimic.arestarea mafiei energie,petrol,gaze care jefuiesc cetatenii tarii cu sprijinul parazitilor din guvern.scoaterea in suturi din ministere a mafiotilor inventatori de taxe care de ani de zile praduiesc bugetul tarii.arestarea groparului tarii mugur isarescu tradatorul imputit sluga fmi.furt 20 mld de euro plus dobanzi platite la fmi.intrarea in forta in clanurile interlope si arestarea politistilor care protejeaza aceste clanuri.desfiintarea pensiilor speciale.afara cu pensionarii care sunt angajati in ministere .
GEO
10 Oct 2019

Curățenie in Televiziunea Națională ! Azi au cenzurat dezbaterile pe Moțiune de la Parlament!!!
CHIS FLORIN
11 Oct 2019

Armata celor 12 maimuțe este Psedist
TEO
11 Oct 2019

Si anularea gratuitatilor pe CFR!!!
CHENAN BAUBEC
12 Oct 2019

nu uitati :-anularea imunitatii parlamentare -avocatul poporului sa fie altfel ales,adica chiar de catre popor -stoparea plimbarilor din partid in partid -confiscarea averilor nejustificate -eliminarea revolutionarilor
ALEXEI
26 Oct 2019

Sa mă pis pe Orban și pe maimutoii lui !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz