2020-07-03 20:07

Liberalii cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind AMNISTIA FISCALĂ

 |  23:20
Liberalii cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind AMNISTIA FISCALĂ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat luni că ordonanța de urgență privind amnistia fiscală adoptată de Guvern este neconstituțională pentru că instituie o discriminare gravă între cetăţenii care şi-au plătit taxele şi impozitele şi cetăţenii care nu au făcut acest lucru.

„Actul normativ care a fost adoptat de Guvern este profund neconstituţional, instituie o discriminare gravă între cetăţenii care şi-au plătit taxele şi impozitele la termenul legal şi cetăţenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele la termenul legal din cauza lor (…) Trebuie să spunem foarte clar că prin acest act normativ de fapt este încurajată clientela politico-economică căreia i s-a tolerat comportamentul fiscal ilegal, incorect şi iată că astăzi în loc să suporte consecinţele legale este avantajată de guvernare prin emiterea acestei ordonanţe. (…) Din punctul nostru de vedere, există riscul să se permită o interpretare profund nocivă ca de pe urma acestei amnistii să beneficieze şi cei care au de achitat prejudicii la stat în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive penale de condamnare pentru săvârşire a unor infracţiuni”, a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a precizat că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR a acestui act normativ.

„Vom sesiza Avocatul Poporului pentru a le ataca la Curtea Constituţională. (…) Întotdeauna când am sesizat Avocatul Poporului noi am invocat temeiuri de neconstituţionalitate care stau la baza sesizării noastre (…). Ca atare, în această sesizare clar vom invoca toate temeiurile de neconstituţionalitate pe care considerăm că stau la baza unei posibile sesizări la CCR”, a spus preşedintele PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz