2020-03-29 13:02

Liberalii nu resping varianta alegerilor ANTICIPATE. Care sunt condițiile

 |  00:29
Liberalii nu resping varianta alegerilor ANTICIPATE. Care sunt condițiile

Președintele PNL, Ludovic Orban, precum și vicepreședintele Rareș Bogdan își exprimă în continuare disponibilitatea declanșării alegerilor anticipate, dacă condițiile politice vor asigura acest demers.

"Noi nu respingem ideea anticipatelor dacă nu acceptăm să provocăm o criză politică şi guvernamentală decât dacă există certitudinea că se pot organiza aceste alegeri anticipate. Pentru a se putea organiza alegeri anticipate, trebuie dizolvat Parlamentul. Pentru a putea dizolva Parlamentul, procedura constituţională prevede ca Parlamentul să respingă investirea a 2 propuneri succesive de guvern.Ca să ai garanţia că ajungi la anticipate, este necesar să existe un număr de actori politici care să se angajeze printr-o întelegere, printr-un pact, că vor respinge învestirea a două guverne succesive, iar aceste formaţiuni care se angajează să facă lucrul ăsta trebuie să deţină cel puţin jumătate din numărul de parlamentari", a explicat Ludovic Orban, într-o intervenţie la România TV.

"Nu respingem ideea anticipatelor, dimpotrivă, încă de la iniţierea moţiunii de cenzură am anunţat că prima noastră preferinţă este pentru anticipate, dar că, în mod evident, ne asumăm răspunderea guvernarii pentru că România are probleme extrem de grave care trebuie soluţionate", a mai spus Orban. 

Mai ferm în a susține această idee este vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan:

”Cred ca vom reusi, ramane sa facem o majoritate. Tot cadrul este pregatit iar presedintele are forta sa sprijine un astfel de demers. Din punctul meu de vedere, anticipatele sunt cea mai buna solutie sa se puna ordine in parlament. E greu sa guvernam, avem 8 forte politice, 5 partide si 3 grupari. Nu este o misiune usoara” a completat europarlamentarul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine