2020-01-25 12:45

Liberalii și-au pregătit candidații pentru alegerile locale

 |  16:54
Liberalii și-au pregătit candidații pentru alegerile locale

Candidaţii pentru primării din 14 municipii reşedinţă de judeţ, precum şi candidaţii pentru preşedinţia consiliilor judeţene Bacău, Cluj şi Teleorman au fost validați de conducerea PNL. Liberalii vor alegeri locale în două tururi de scrutin.

"Am validat candidaţii pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ în paisprezece municipii şi candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi de organizaţii judeţene, în trei judeţe, cu care intenţionăm să candidăm pentru preşedinţie şi care vor deschide listele. La Alba candidăm în continuare cu primarul Mircea Hava, la Arad, cu primarul Gheorghe Falcă, la Bacău cu senatorul Dragoş Luchian, la Brăila, cu senatorul Cătălin Boboc, la Caraş Severin,  cu Ioan Popa, la Cluj, cu primarul Emil Boc, la Dolj, cu Pavel Badea, la Galaţi cu Nicusor Ciumacenco, fost viceprimar în Galaţi, la Deva, cu primarul Petru Marginean, la Drobeta Turnu Severin, cu primarul Daniel Carjan, la Ploieşti, cu senatorul  Andrei Volosevici, la Timişoara, cu primarul Nicolae Robu", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, la finalul şedinţei BPN PNL, scrie Mediafax.

Cât priveşte preşedinţii pentru consiliile judeţene, potrivit lui Vasile Blaga, BPN al PNL a validat candidatura senatorului Ionel Paler pentru CJ Bacău, a senatorului Alin Tişe, la  CJ Cluj şi a senatorului Eugen Pârvulescu, la CJ Teleorman.

Vasile Blaga a mai spus că BPN PNL va trebui să valideze şi candidatura lui Cristian Buşoi, care a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Capitalei, de către Organizaţia PNL Bucureşti.

Liberalii îi cer premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat, luni, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă. Trebuie să îi propunem premierului Cioloş să ţină cont de solicitările societăţii civile. Am încredere că primul-ministru va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această ordonanţă să nu fie dată", a declarat Alina Gorghiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine