2019-11-21 03:42

Liberalii vor demiterea prefectului de Sibiu

 |  17:00
Liberalii vor demiterea prefectului de Sibiu

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL, îi cere premierului Dacian Cioloş să-l demită pe Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu pe care PNL îl acuză că-l protejează pe preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

"Prefectul Judeţului Sibiu este obligat de lege să emită, de urgenţă, Ordinul pentru încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al domnului Cindrea. În cazul în care prefectul judeţului Sibiu nu binevoieşte să respecte legea şi să dispună încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu - solicit premierului Cioloş să demită de urgenţă Prefectul. Legea nu este opţională, nu e făcută pentru a fi batjocorită, iar aplicarea acesteia, în cazuri de incompatibilitate, nu este o noutate în România. De exemplu, în judeţele Argeş şi Hunedoara, legea s-a aplicat: aici, prefectul a emis actul de încetare a mandatului preşedintelui CJ, imediat după decizia definitivă a instanţei", a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă. Potrivit Ralucăi Turcan, prefectul Ovidiu Sitterli 'protejează mandatul' de preşedinte de Consiliu Judeţean al lui Cindrea.

"În Constanţa, Iaşi, Arad şi Botoşani prefecţii i-au suspendat pe preşedinţii Consiliului Judeţean în momentul în care aceştia au intrat sub urmărire penală. În Sibiu, nici după decizia definitivă a instanţei şi respingerea contestaţiei în anulare, preşedintele CJ nu se dă dezlipit de scaunul aflat în str. General Magheru nr.14. Această atitudine denotă un comportament ilegal, indolenţă şi mai ales o sfidare asupra legii şi implicit asupra cetăţenilor. Într-un stat care aspiră la corectitudine şi care luptă împotriva corupţiei pentru consolidarea democraţiei, autorităţile nu pot să facă uz de putere sau să treacă cu vederea astfel de comportamente ilegale. Dacă prefectul va continua să-i protejeze mandatul unui condamnat, care este în incompatibilitate cu funcţia, şi nu va aplica legea, va trebui să plece şi dânsul, de mână, cu domnul Cindrea", mai arată Raluca Turcan.

Ioan Cindrea a anunţat vineri, că nu va demisiona şi spune că nu poate fi demis, în replică la solicitarea liberalilor adresată prefectului.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray