2020-07-07 12:28

Liberalii deschid discret uşa unei posibile reapropieri de PDL. Crin Antonescu nu zice nici nu, nici da unei alianţe D.A.

 |  19:26
Liberalii deschid discret uşa unei posibile reapropieri de PDL. Crin Antonescu nu zice nici nu, nici da unei alianţe D.A.

Nostalgicii Alianţei D.A. pot avea motive să spere încontinuare în refacerea înţelegerii dintre PNL şi PDL. Deşi Crin Antonescu îiatacă dur pe Traian Băsescu şi „greii” PDL, el reiterează în discurs odeclaraţie mai veche: că partidul pe care îl conduce e gata să stea la masanegocierilor cu orice formaţiune politică.

Cu toate că suntplasaţi în Opoziţie alături de PSD, liberalii nu exclud tranşant o cloborare cuPDL. Vineri, Crin Antonescu a lansat din nou atacuri la adresademocrat-liberalilor şi a lui Traian Băsescu, însă, printre declaraţiilebelicoase, Antonescu a strecurat şi o invitaţie la dialog.

„PNL e gataoricând, mâine, acum, să îşi dea mâna să stea de vorbă cu orice forţă politicăcare e dispusă să facă reformă. PNL conlucrează cu orice forţă politică aptăşi interesată să facă reforme fundamentale, să avem o legislaţie pe care să orespectăm şi care să garanteze stat de drept, să ofere şanse de prosperitateale economiei, iar gestionarea banului public să se facă în interes public”, adeclarat Antonescu.

Deşi el spune că nuintră la guvernare alături de PDL, Antonescu nu exclude ferm negocierea cu democrat-liberalii.În discursul său nu se regăseşte nicăieri ideea de respingere a tratativelor,ci, doar dezacordul cu “condiţiile domnului Traian Băsescu”. “Nu mergem şi nuvom merge la guvernare cu PD-ul domnului Băsescu în condiţiile domnuluiBăsescu, pentru că oferta lui nu e de a face împreună reformele necesare”, aspus Antonescu.

SondajelePNL arată că au nevoie de o alianţă

Ultimul sondaj făcutla comanda PNL arată că partidul condus de Crin Antonescu nu ar putea asiguraguvernarea de unul singur. Conform unei cercetări realizate de GSS în perioada9-13 septembrie 2010, liberalii ar lua 27,9% la viitoarele alegeri, un scorinsuficient pentru a da un guvern fără o alianţă cu un alt partid politic.Conform sondajului menţionat, PSD+PC arobţine 37,1% din totalul votanţilor probabili, iar PDL 14,6%. Celelalte forţepolitice care ar intra în Parlament ar fi Partidul Poporului cu 8,6% şi UDMR cu5,2%.

La Preşedinţie,Antonescu ar avea cele mai mari şanse, sondajul comandat de PNL arătând că arputea obţine 31,4% din totalul potenţialilor votanţi. Imediat după CrinAntonescu, în intenţia de vot erau plasaţi Victor Ponta, cu 27,1%, TraianBăsescu - 11%, Dan Diaconescu - 8,8%, Mircea Geoană - 6,8% şi C.V. Tudor -4,2%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz