2020-03-30 16:57

Liberalii explică de ce a picat alianţa cu social-democraţii. Ponta se teme că va fi bătut de Antonescu

 |  18:52
Liberalii explică de ce a picat alianţa cu social-democraţii. Ponta se teme că va fi bătut de Antonescu

Liderul PNL i-adat ieri o palmă colegului din Opoziţie şi a spus că alianţa cu pesediştii apicat din cauza lui Victor Ponta, care s-a temut că prin căderea Guvernului şio eventuală suspendare a lui Traian Băsescu nu va reuşi să pună mâna nici pePalatul Victoria, nici pe cel de la Cotroceni.

“Credeţi că domnulPonta sau în fine PSD, biroul lor, chiar crede posibile alegerile anticipate şichiar le doreşte aşa de repede?”, a fost întrebarea cheie pusă de liderulliberalilor. El a susţinut că anul trecut au existat motive suficiente pentrua-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu, dar că acţiunea nu a fostdemarată, deoarece urmau alegerile prezidenţiale. “În 2009 a căzut, pentruprima dată, un guvern, prin moţiune de cenzură. S-a constituit şi s-a exprimatoficial, printr-un vot şi o hotărâre a Parlamentului, o majoritate, care l-ainformat pe preşedinte - asta e majoritatea parlamentară, vă rugăm, înconsecinţă, îndeplinindu-vă atribuţiile constituţionale, să numiţi un premieral acestei majorităţi. Preşedintele Băsescu a refuzat atunci. Acesta era unmotiv temeinic de suspendare”, a explicat Antonescu. Pentru că relaţiile cusocial-democraţii şi, în special, cele cu Victor Ponta s-au răcit în timpul verii, liderul PNL şi-a permis şi un atac laadresa şefului pesediştilor. Un atac amical, cum se întâmplă destul de desîntre cei doi în ultima perioadă. “PSD, fiind obsedat de această poziţiacentrală şi supralicitând-o în raport cu sistemul nostru constituţional, ce-idrept, în urma experienţei cu domnul Băsescu, s-ar putea să nu considere că areprima şansă sau că e pregătit el, ca partid, în acest moment, pentru a candidaşi a câştiga alegerile prezidenţiale”, a fost săgeata lansată de Crin Antonescucătre prietenul Victor Ponta. El i-a atras atenţia că atâta timp nu poaterăspunde la întrebarea “ce faci a doua zi după ce ai răsturnat Guvernul”, nupoţi să îi convingi şi pe alţii să fie alături de tine. Liberalul a propus treisoluţii pentru înlocuirea Guvernului Boc: guvern PSD-PNL-UDMR, guvern detehnocraţi sau un guvern minoritar al PNL.

Pesediştiirăspund din Grecia

“Este doar o discuţiede talk-show, seara, şi, din păcate, nu are nici un fel de finalitate”, areplicat în războiul purtat la televizor de liderii Opoziţiei, Victor Ponta.Pentru a arăta că este interesat de disputa cu Traian Băsescu şi cu Emil Boc,preşedintele pesediştilor i-a recomandat lui Crin Antonescu să se războiască cuaceştia şi nu cu el. “Vom fi împreună cu PNL şi cu toţi ceilalţi, ca să dăm josGuvernul Boc şi regimul Băsescu, şi asta cred că este în interesul ţării. Lafel de în interesul ţării este ca să avem voturile oamenilor şi să putemguverna, fie cu soluţiile pe care noi le propunem, fie cu soluţiile pe care lepropune domnul Antonescu”, a explicat Ponta. Aflat în vizită în Grecia, lainvitaţia premierului acestei ţări, liderul PSD a plusat, susţinând că oameniiaşteaptă soluţii şi nu doar dispute sterile. “Faptul că am ocazia să asist -şi, vă spun sincer, cam în două zile am notat mai multe soluţii decât am notatîn şapte luni de discuţii, în România. E un semn, despre ce ar trebui să facăRomânia, dacă ar avea, cu adevărat, un prim-ministru şi un preşedinte interesaţide ce se întâmplă cu România. N-avem aşa ceva, e blestemul nostru, cu Băsescuşi cu Boc şi, sigur, o să ni-l ducem mai departe, până când o să scăpăm de ei”,a conchis Ponta. Poziţia preşedintelui PSD este nuanţată de “greii” Iliescu şiNăstase, care vorbesc deschis despre necesitatea colaborării cu PNL. Pe acelaşival se înscriu Mircea Geoană şi Miron Mitrea, care cer insistent formarea uneialianţe cu PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine