2020-06-04 07:38

Liberalii redeschid încet uşa Alianţei D.A. PNL s-ar reapropia de PDL dacă primesc şefia Guvernului

 |  19:07
Liberalii redeschid încet uşa Alianţei D.A. PNL s-ar reapropia de PDL dacă primesc şefia Guvernului

Alianţa D.A. dă semne că ar putea reînvia. Liberalii auînceput şi ei să vorbească de o reapropiere de PDL. Nu oricum, însă. Ci, doar subnişte condiţii. Prima: ieşirea PDL de sub tutela lui Traian Băsescu. A doua: unnou preşedinte democrat-liberal în locul lui Emil Boc. Cel puţin a douacondiţie nu e imposibilă. În primăvara lui 2011, PDL îşi alege preşedintele.

Mai multe vocidin PNL spun că reînvierea Alianţei D.A. nu e imposibilă. Dan Radu Ruşanu,vicepreşedintele liberalilor, dar şi Eugen Nicolăescu, fost ministru alsănătăţii în guvernul Tăriceanu sunt peneliştii care au făcut cele mai recentedeclaraţii pe această temă. Amândoi vorbesc despre o reorganizare a conduceriiPDL drept condiţie pentru a se purta negocieri între cele două partide. Oschimbare a capilor democrat-liberali nu e chiar atât de îndepărtată în timp.La primăvară are loc Congresul PDL, unde partidul preferat al lui TraianBăsescu îşi va alege un nou lider, iar Emil Boc este creditat cu foarte puţineşanse de a mai rămâne în funcţia de preşedinte PDL.

Contactat dereporterii ziarului „Puterea”, Mihai Voicu, purtătorul de cuvând al PNL, arepetat poziţia oficială a PNL, aceea că liberalii nu sunt dispuşi la negociericât timp premierul este pedelist. Însă, Voicu a recunoscut că schimbareaconducerii PDL ar putea relaxa spiritele. „Poziţia PNL rămâne aceeaşi, adicădorim schimbarea acestui guvern şi numirea unui premier independent. Cât timppremierul va fi de la PDL, noi nu avem ce negocia. Desigur însă, în politică,schimbarea conducerii unui partid poate aduce şi schimbarea formei discuţiilorcu acel partid. Însă, despre un nou preşedinte PDL eu nu mă pot pronunţa,nefiind în interiorul PDL”, a declarat Voicu pentru „Puterea”.

Târgul liberalilor: Jos cu Boc!

Dan Radu Ruşanu,vicepreşedinte PNL, a făcut sâmbătă o ofertă de pace PDL-ului. Târgul propus deRuşanu a fost schimbarea lui Emil Boc din poziţia de şef aldemocrat-liberalilor contra începerii negocierilor între cele două partide. „Aşteptămcongresul PDL. După acest congres, când se va vedea noua conducere a PDL, PNLva lua o decizie în ceea ce priveşte începerea negocierilor cu PDL. Personal,nu cred că domnul Emil Boc va mai fi reales preşedinte al PDL. Ar însemnacântecul de lebădă al partidului“, a declarat Radu Ruşanu. Liderul liberal amai spus că pentru o colaborare cu PDL este nevoie ca în acest partid să fiefăcută o restructurare. „În politică nimic nu este imposibil. Ar trebui orestructurare a unor oameni din PDL. Emil Boc ca prim-ministru a avut opolitică catastrofală. Guvernul Boc a fost cel mai incompetent guvernpost-decembrist, aşa că în nici un caz nu am fi de acord să negociem cu unprim-ministru şi un preşedinte al PDL care se cheamă Emil Boc“, a mai afirmatRuşanu.

Declaraţiile luiRuşanu le completează pe cele ale fostului ministru liberal al sănătăţii, EugenNicolăescu, care afirmase joi la emisiunea „100%” moderată de Robert Turcescu, că o colaborare a partiduluisău cu democrat-liberalii e posibilă dacă unii membri ai PDL se retrag operioadă. Mai mult, Nicolăescu, actualmente vicelider al deputaţilor liberali,mai spusese şi că o strategie de colaborare a PNL cu PSD reprezintă o greşeală.

„Este ostrategie nefirească pentru PNL să se apropie de PSD. Dreapta ar trebui să fieputernică şi unită, mie mi se pare o chestie de normalitate. Dacă ne raportămstrict la PDL, care se revendică de dreapta, ar trebui să fie nişte discuţiidespre care sunt viziunile acestui partid care sunt de dreapta”, a declarat joi fostul ministru. „Credcă PDL are nevoie în primul rând de o clarificare internă. Pentru PDL-ul carevrea să iasă de sub tutelă şi vrea să facă ceva solid, ar trebui să renunţe lanişte persoane - una, două, patru, nouă - iar Alianţa D.A. poate fi din nou osoluţie. Atâta vreme cât PDL va răspunde 100% lacomenzile lui Traian Băsescu, nu este posibilă o apropiere”, spunea Nicolăescu.

Haşotti:Negocieri fără Flutur, Stoica şi Boureanu

Cu toate că estesceptic în privinţa unei înţelegeri între cele două partide, Puiu Haşotti,liderul senatorilor PNL, crede totuşi că s-ar putea sta de vorbă. Însă, de lamasa negocierilor ar trebui să lipsească foştii liberali care acum sunt membriîn conducerea PDL. „Dacă renunţă latrădătorii PNL, da, atunci putem sta de vorbă. Eu nu pot să stau alături deFlutur, Stoica, sau Boureanu, de pildă, care ne-au trădat şi apoi ne-auîmproşcat cu noroi”, a declarat Haşotti pentru “Puterea”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine