2020-04-08 09:51

Libertatea presei, restrânsă în Ungaria şi în Ucraina

 |  17:56
Libertatea presei, restrânsă în Ungaria şi în Ucraina

Parlamentulungar a aprobat în noaptea de joi spre vineri, în primă lectură , o primă partedintr-o lege controversată care prevede schimbare structurii de supraveghere apresei. Potrivit noii legi, autoritatea naţională a telecomunicaţiilor, NHH, şiautoritatea radioului şi televiziunii, ORTT, vor fuziona pentru a forma o nouăAutoritatea a presei naţionale şi telecomunicaţiilor (NMHH), o structurăautonomă în cadrul administraţiei publice. Şeful NMHH va fi numit de premier şiva avea un mandat de nouă ani.

NMHHva fi înfiinţată în luna august, iar Consiliul Media şi fundaţia serviciuluipublic, care include reprezentanţi ai grupurilor sociale şi ai unor instituţiiprecum Academia de Ştiinţe şi bisericile, vor fi organizate în toamnă.

NMHHva include postul naţional de televiziune MTV, postul naţional de radio MR,postul de televiziune prin satelit Duna TV şi agenţia de presă MTI.

Criticiinormei consideră că legea va duce la îngrădirea libertăţii presei.

Presa din Ucraina, cenzurată

Lucrurilenu stau prea bine nici pentru presa din Ucraina

Jurnaliştiidin Ucraina sunt supuşi la o cenzură din ce în ce mai puternică de laînvestirea în funcţie a preşedintelui Viktor Ianukovici, în luna februarie,potrivit unui raport al organizaţiei Reporters sans Frontieres, citată deEuronews.

Independenţaeditorială a posturilor de radio şi de televiziune este în centrulîngrijorărilor, în condiţiile în care opinia publică îşi obţine majoritateainformaţiilor din aceste surse, potrivit raportului. Au fost înregistrate maimulte cazuri de cenzură, de diferite tipuri. Recent, jurnaliştii au protestatla Kiev faţă de intimidarea presei. În pofida acuzaţiilor, Guvernul ucraineanafirmă că susţine libertatea presei şi că se opune cenzurii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-24Parerea ta...

ERETELE
25 Iul 2010

Stirea ca in ungaria si in ucraina libertatea presei a fost„restransa” mi-a dat insomnii,precum cea ca „pe pamant ploaua din cand in cand ”.Este posibil ca si in cele doua tari sa apara fenomenul de OTIVIZARE a presei,precum in ROMANIA.Din fericire,autoritatile din cele doua tari nu pot admite asa ceva si iau masuri preventive. Bravo lor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine