2020-02-26 20:45

Lider liberal: PSD a avut secretari de stat la Finanțe, Dragnea îi acuză și pe ei de falsificarea bugetului?

 |  15:16
Lider liberal: PSD a avut secretari de stat la Finanțe, Dragnea îi acuză și pe ei de falsificarea bugetului?

Robert Veress

Liberalul Florin Cîțu, vicepreședintele Comisiei de Buget-Finanțe a Senatului României, îi atrage atenția lui Liviu Dragnea că ar trebui să fie mult mai prudent când lansează acuzații precum cea de duminică, referitoare la existența unei „găuri” în bugetul preluat de Guvernul Grindeanu, de la Guvernul Cioloș, de „10 - 14 miliarde de lei”.

Între altele, Cîțu îi amintește lui Dragnea că PSD a avut un vicepremier și 10 secretari de stat în guvernarea „tehnocrată”, inclusiv secretari de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Dacă Cioloș și echipa sa au devalizat bugetul, nu o puteau face fără știința acestor demnitari PSD - asta, asumând că erau atenți la ce se întâmpla în jurul lor și nu sunt complet incompetenți.

„Domnul presedinte Dragnea vine cu cateva acuzatii socante pentru mine. De aceea imi permit pentru prima oara de cand fac politica sa-i dau un sfat. Lucrurile nu trebuie niciodata judecate la suparare.

Am cel putin 3 motive:

1) Nu este elegant sa ameninti public niste fosti ministri. Mai ales ca ei nemaifiind demnitari nu poti sa-i chemi la Parlament la comisii.

2) Cand actualul ministru de finante a preluat ministerul de la fostul ministru de finante a semnat un protocol de predare-primire in care eu cred ca si-a asumat situatia curenta a ministerului.

3) Tot programul PSD cu care a castigat alegerile a fost intocmit si cu sprijinul celor peste 10 secretari de stat care au contribuit cu informatii si nu numai la acest program de guvernare. La care se adauga un prim vice-prim ministru. Asadar, PSD a fost prezent in guvernarea Ciolos. Aici sunt doua variante: ori secretarii de stat ai PSD -ului l-au mintit pe domnul Dragnea si nu l-au informat despre un asemenea pericol ori dansul hotaraste sa-i cheme si pe acestia (in special pe cei de la Ministerul de Finante Publice) la audierile din comisia de ancheta.

In concluzie, cred ca ar trebui sa fim mai precauti cand vorbim despre bugetul tarii la debutul unei guvernari.

Asta pentru ca domnule Presedinte Dragnea, in momentul acesta ochii tuturor investitorilor, ai institutiilor financiare internationale si ai ambasadelor straine sunt atintiti asupra noului guvern pe care l-ati instalat. De aceea mai multa prudenta in declaratii ar fi binevenita”, a scris Cîțu, pe contul său de Facebook.

Reacția lui Cîțu este prima de acest fel a unui lider liberal, pe marginea acuzațiilor lansate de Dragnea, la adresa Guvernului Cioloș. Deși este subiectul zilei, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a rămas tăcută, până la ora redactării acestei știri.

De partea sa, Ludovic Orban, creditat cu cele mai mari șanse la preluarea funcției de președinte al PNL, a declarat, pentru PUTEREA, că nu și-a format o opinie în legătură cu declarațiile liderului PSD: „Persoana din Ministerul de Finanțe, cu care eu mă pot consulta, lipsește. Așa că, la momentul acesta, nu am informațiile necesare pentru a comenta ce susține Dragnea”, spune Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09

In legatura cu acest articol...

Anca Dragu: În 2016 am realizat economii la buget de 1,5 miliarde de lei

PSD insistă, prin vocea lui Ponta: Cioloș, Dragu și Ghinea să răspundă pentru gaura din Buget

Cioloș iese la atac: PSD crește taxele pentru cei ce muncesc

BĂSESCU ia în râs priceperea lui DRAGNEA: “Adio, COTĂ UNICĂ de impozitare!”

Dragnea e UIMIT! Ce a descoperit în bugetul lăsat de CIOLOȘ
Parerea ta...

AXIAL CM
10 Ian 2017

Da psd a avut si portar si femei de serviciu da sigur ei sunt vinovati pe ntru incompetenta si rea vointa da da ii vor trage la raspundere pentr u ca Ciolos si ghinginau acela sau cum s o num i ala pus de Monica maco vei la absorbtia fonduril or europene nu sunt vin ovati deloc !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine