2020-07-07 12:37

Lider al Opoziţiei cu jumătate de normă. Cum a negociat Ponta voturile la moţiunea de cenzură de la raliul Spaniei

 |  19:54
Lider al Opoziţiei cu jumătate de normă. Cum a negociat Ponta voturile la moţiunea de cenzură de la raliul Spaniei

Pentrucei naivi, care cred că liderii politici se zbat doar pentru binele lor, ziarul„Puterea” vă prezintă cum s-a distrat Victor Ponta cu câteva zile înainte devotarea moţiunii de cenzură. Deşi trebuia să negocieze cu parlamentarii dinarcul guvernamental dărâmarea Guvernului Boc, preşedintele PSD a pus pasiunilepersonale pe primul plan, participând la raliul Spaniei.

Oficial,Victor Ponta s-a deplasat în Spania în perioada 20-24 octombrie pentru a seîntâlni cu comunitatea din diaspora. Vizita nu a fost una întâmplătoare, înaceeaşi perioadă fiind programată o etapă în campionatul Mondial de Raliuri. Practic,preşedintele PSD a mascat o vizită de lucru pentru a-şi satisface propriileplăceri. Rămas în ţară, Adrian Năstase declara sincer că moţiunea va pica, iarEmil Boc va rămâne în continuare la Palatul Victoria. Peste doar trei zile, pe27 octombrie, Victor Ponta a îmbrăcat haina de sindicalist şi s-a pus înfruntea mitingului antiguvernamental. Cum era de aşteptat, în Parlament Ponta apierdut. Biroul de presă al PSD a avut grijă să nu atragă nici o bănuialăasupra programului şefului, nedând nici o informaţie despre vizita pemeleagurile iberice. Cu toate acestea, lângă Ponta au mai fost deputatulCristian Rizea, Nicolae Bănicioiu şi consilierul personal, Vlad Stoica. Încomunicatele oficiale, Ponta a dispărut ca prin farmec.

Cespune partidul

Instalatrecent în fruntea organizaţiei PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea îşi laudăactivitatea intensă din afara graniţelor. “Joi, 21 octombrie 2010, preşedintelePSD Diaspora, Cristian Rizea, a avut o întâlnire cu comunitatea de români dinBarcelona, în cadrul căreia s-au discutat problemele românilor care locuiesc înSpania”, se arată în comunicatul intitulat „Românii din Spania cer demisiaGuvernului Boc”. Secretarul general al PSD Diaspora deplânge şi el situaţiadificilă în care se află familiile de români. “La întâlnirea cu româniidin Barcelona au mai participat: preşedintele organizaţiei de tineri aPSD, Nicolae Bănicioiu, Josep Maria Sala, secretar PSC, David Perez, deputatPSC în parlamentulCataluniei, Luiza Iordache, secretarul general al ,,Xarxa Romanesa“ din cadrul PSC, seprecizează în informaţia de presă furnizată din Kiseleff. Ziarul “Românul“, ce apare pemeleagurile iberice, este mai generos cu date despre Victor Ponta, în ediţiadin 20 octombrie. “LiderulPartidului Social Democrat din România participă mâine, la Barcelona, la primuleveniment organizat de PSD Diaspora. Împreună cu socialiştii catalani, VictorPonta va participa la o întâlnire despre românii din Catalunia, organizatămâine la sediul central al Partidului Socialist Catalan. În cursul dimineţii,liderul PSD va avea întâlniri cu oficiali din guvernul regiunii autonomicecatalane, printre care şi preşedintele regiunii, Jose Montilla. Ulterior,Victor Ponta va participa la evenimentul organizat împreună cu PSC şi curomânii care activează în cadrul nou înfiinţatei organizaţii PSD Diaspora dinSpania”, se preciza în publicaţia amintită. Şi pe site-ul PSD Barcelona aparinformaţii despre vizita preşedintelui din Kiseleff.

Performanţăla raliu, abandon în Parlament

Chiardacă moţiunea de cenzură nu a trecut, Ponta se poate lăuda însă cuperformanţele în domeniul auto. „EchipajulEdwin Keleti/Victor Ponta a obţinut săptămâna trecută locul 2 la grupa R3 şilocul 21 în clasamentul general al Raliului Catalunya - Costa Daurada, etapadin WRC. Această performanţă reprezintă cea mai bună clasare a unui echipajromânesc în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) din 1985 încoace! Aflatla bordul unui model Renault Clio R3 Maxi Evo 2009, echipajul Keleti/Ponta aconcurat pentru al doilea an consecutiv în Raliul Spaniei, reuşind să câştigedouă probe speciale dintre cele 16 programate la grupa R3.”, se arată în revista „Auto, Motor şiSport”.

Mândri de ei

„Suntem extrem de fericiţi de rezultat. A fost ocursă foarte dificilă, dar nemaipomenit de frumoasă prin complexitateaprobelor. Am avut şi mici probleme tehnice, care ne puteauconstrânge laabandon, însă echipa tehnică a făcut o treabă extraordinară şi ne-a permis săcontinuăm cursa până la sfârşit. Am văzut pe probe drapelul României fluturatde fani şi acest lucru ne-a făcut să ne simţim foarte mândri”, declarau Keleti şi Ponta pentru „Auto, Motor şi Sport”,după performanţa la raliu.

Accident la Iaşi

Împletirea sarcinilor de partid cu pasiunea pentruautomobilism a devenit astfel un sport în sine pentru Victor Ponta. El şi-aprogramat mai multe vizite în organizaţiile PSD din ţară, în funcţiile deetapele din Campionatul de Raliuri. Astfel, participarea la curse a fostîmbinată la Târgu Mureş şi Iaşi cu deplasări pe linie de serviciu. În Moldova,Victor Ponta a avut ghinion, el fiind victima unui accident, după ce pilotulsău a pierdut controlul maşinii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08Parerea ta...

PERSEVERENT
24 Noi 2010

Cam pute a lucrare la comanda sau prestare de servicii acest articol din Puterea. Ponta trebuie atacat pentru ca nu face jocurile cuiva, asa ca s-a insailat o povestioara tampita pentru a se bate saua ca sa priceapa iapa. Intr-un timp, Ponta-Contra era atacat tot cu niste imbecilitati in Cotidianul. Acum, pe urmele Cotinianului a luat-o Puterea. Oare cine sa fie mogulul care vrea sa-l puna la punct pe Ponta-Contra care nu intelege cum bate vantu? Mister, mare mister!
SOCRATE
24 Noi 2010

Te intrebi pe buna dreptate “ Oare cine sa fie mogulul care vrea sa-l puna la punct pe Ponta-Contra care nu intelege cum bate vantu? “ Elementar, drauul meu Perseverent-Watson.Este proaspatul mogul TVR, TB.
ONEATA
25 Noi 2010

Poza asta cred ca e poanta pentru ca Micul Futilescu e imbracat in costum la volanul masinii de curse.Minte de carlan obosit care vrea sa-si faca publicitate pozand in pilot de curse,el de "profesie" auto fiind copilot.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz