2019-08-20 04:00

PSD se pregătește de contramanifestații

 |  16:12
PSD se pregătește de contramanifestații

Protestele de duminică i-au înfuriat pe social-democrați și vor să riposteze. Liderii filialelor PSD din ţară aşteaptă decizia conducerii centrale în privinţa unei contra-manifestaţii ca răspuns la ce s-a întâmplat în țară.

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu a solicitat organizarea unui miting ca răspuns la protestele celor care au ieşit duminică în stradă, însă aşteaptă ca partidul să ia o decizie urgentă în acest sens în cadrul Comitetului Executiv.

"Eu nu am cerut contra-manifestaţii de stradă, decizia se va lua în Comitetul Executiv, care va avea loc curând după ultimele evenimente. Ţara asta nu poate să fie lăsată aşa, să-şi bată oricine joc de ea. Cei 30.000 de oameni care au protestat nu pot domina cele câteva milioane care au ales PSD. Gafa făcută de preşedintele Iohannis este una mare de tot, cred că are sfătuitori foarte proşti”, a spus Laurenţiu Nistor.

Şi preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost interpelat de susţinători ai PSD şi de primari care i-au cerut ca PSD să ia atiudine faţă de "încercarea de sabotare a acţiunilor Guvernului".

"M-am întâlnit azi (luni - n.r.) cu primari, cu diverse persoane, am fost sunat de diverşi cetăţeni care mi-au spus că nu este normal ca acţiunile Guvernului să fie sabotate de unii. Se pare că în România trebuie să fie disensiuni, mişcări, ca să nu se poată face nimic în această ţară”, a spus Stan.

Potrivit acestuia, "protestele de duminică au fost asumate de preşedintele Klaus Iohannis" care se poziţionează, astfel, "împotriva voinţei majorităţii populaţiei care doreşte punerea în aplicare a programului de guvernare".

"Se încearcă schimbarea agendei Guverului care îşi propune să pună în aplicare programul de guvernare, gândit în favoarea tuturor românilor”, a spus Stan.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat că organizaţia pe care o conduce aşteaptă o decizie de la Bucureşti. "Ce se decide, ne aliniem, Dacă se va decide să se facă acest miting, vom participa activ. Eu reprezint nişte oameni, aleşi locali, membri de partid şi ne supunem partidului. Nu pot vorbi în nume personal", a spus Bogdan Toader.

La rândul său, Călin Dobra, preşedintele executiv al PSD Timiş, a declarat că dacă la centru se va decide organizarea unei contra-manifestaţii, organizaţia pe care o reprezintă este pregătită să participe.

"Dar nu cred că asta e tocmai abordarea, putem discuta şi de a prezenta mai concret, să înţeleagă toată lumea cele două ordonanţe şi rolul celor două ordonanţe”, a spus Dobra.

Totodată, preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a declarat că social-democraţii se pronunţă pentru un cadru democratic de rezolvare a problemelor, el evitând să spună dacă PSD ar trebui să organizeze sau nu un protest la care să participe susţinătorii Guvernului.

Horia Nasra a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dreptul românilor la protest nu poate fi contestat de nimeni, însă prezenţa unor parlamentari USR şi PNL la aceste evenimente nu a făcut decât să politizeze demersul civic.

”Dreptul românilor la protest nu poate fi contestat de nimeni, însă prezenţa unor parlamentari USR şi PNL la aceste evenimente, în mai multe oraşe din ţară, nu a făcut decât să politizeze demersul civic. Rolul unui parlamentar nu este să instige, ci să-şi desfăşoare activitatea politică la tribuna Parlamentului, aşa cun rolul preşedintelui Iohannis este de mediator, nu instigator. USR şi Klaus Iohannis promovează umflatul de muşchi în stradă, politizând protestele. Nu consider potrivită această abordare. Avem legi, Constituţie şi Parlament pentru o bună dezbatere democratică. Noi suntem pentru un cadru democratic de rezolvare a problemelor”, a spus Nasra.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, într-o intervenţie televizată, că PSD ar putea organiza o contra-manifestaţie ca răspuns la protestele celor care au ieşit duminică în stradă, în contextul în care social-democraţii din teritoriu ar fi cerut organizarea unui miting de susţinere a graţierii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-23Parerea ta...

MIRON COZMA
23 Ian 2017

NOI MUNCIM NU GANDIM...MOARTE STUDENTILOR...MOARTE INTELECTUALILOR.........URAAAA FACEM IAR MINERIADE...URAAAAA URAAAAA URAAAAAAA.TRAIASCA MAZARE,NASTASE-7CASE...PARTIDUUUL...MINERIADELE....TIGANIAAAA
GRIG
23 Ian 2017

Nu aveti curaj//va spulberam/direct in Siberia va trimitem
SA FIE
23 Ian 2017

REFERENDUM SI ACOLO VEDE CINE ADEVARUL.ASA SA NE AJUTE DZEU.
MAFIA PSD.
23 Ian 2017

Psd trebui scos in afara legii. Presedintele de onoare ilici a comis crime impotriva umanitatii, nastase a facut puscarie pentru hotie , ponta dosare penale cu carul , dragnea condamnat .Asta se numeste MAFIE INTOATA REGULA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray