2020-04-06 16:20

Liderul pesediştilor îşi persiflează fostul şef. Ponta: „Geoană este singurul om din PSD care vrea alianţă cu PNL”

 |  18:56
Liderul pesediştilor îşi persiflează fostul şef. Ponta: „Geoană este singurul om din PSD care vrea alianţă cu PNL”

Preşedintelesocial-democraţilor se opune realizării unei alianţe cu liberalii pentrualegerile din 2012, ignorând mesajele venite din partea foştilor lideri aipartidului, Ion Iliescu şi Mircea Geoană.

PSD şi-amodificat în ultimele săptămâni declaraţiile privind colaborarea cu PNL, mesajelevenite dinspre Kiseleff oscilând în funcţie de prezenţa în ţară a lui VictorPonta. În timp ce acesta era plecat cu soţia la New York, la o reuniune aInternaţionalei Socialiste, Adrian Năstase a declarat că PSD este pregătit sămeargă la Palatul Victoria într-un „guvern de avarie”. După ce a revenit laBucureşti, preşedintele pesediştilor a negat vehement o astfel de posibilitate,susţinând că a fost doar o părere personală a fostului premier. Săptămânatrecută, în timp ce Victor Ponta se afla în concediu, liberalul Crin Antonescua declarat că a vorbit la telefon cu preşedintele PSD despre o viitoareplatformă de guvernare. Liderul pesediştilor a negat această convorbire,spunând că nu s-a pus problema de aşa ceva, în ciuda faptului că liberalii le-auamintit pesediştilor că au participat la o întâlnire în care s-a discutatsubiectul. Ieri, la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional, Victor Ponta l-apersiflat pe Mircea Geoană, spunând că el este „singurul om din PSD, care vreao alianţă cu PNL”.

Invitaţie pentru guvernare

„Fie că vrea Victor Ponta, fie că nu, totacolo se va ajunge. Este doar o chestiune de timp până când se va realizaalianţa. Năstase şi Hrebenciuc au discutat cu liberalii, dar Ponta nu vrea săaudă de alianţa cu PNL. Lucrurile vor fi tranşate într-un Comitet Executiv întoamnă, deoarece mulţi lideri de filială văd cu ochi buni această filială”,ne-au precizat surse din conducerea social-democraţilor. Conform surselorcitate, PSD va trebui dea dovadă de mai multă flexibilitate dacă doreşte sădărâme Cabinetul Boc. „Astăzi este mai evident ca niciodată căRomânia are nevoie de un proiect din partea clasei sale politice. Am pierdutprea mult timp bâjbâind după o direcţie. Îi invit pe toţi reprezentanţii PSD,PNL şi PC, precum şi pe toţi cei care doresc să se alăture Opoziţiei, să neunim eforturile, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să începem să construimproiectul de alternativă pentru România”, a scris pe blogul său Mircea Geoană. Conformacestuia, liberalii şi social-democraţii trebuie să adune în jurul lor omajoritate mai mare de 236 de parlamentari pentru a asigura noua guvernare.

Cine susţine alianţa cu liberalii

Ion Iliescu s-adeclarat un adept al colaborării dintre cele două partide pentru formarea uneialianţe de guvernare. Fostul preşedinte a subliniat că o astfel de conlucrareeste „obligatorie şi poate pune bazele unei platforme comune pe baza căreiacele două partide să vină la guvernarea ţării după viitoarele alegeri”. Larândul său, Miron Mitrea a scris pe blog că „Alianţa pentru salvarea României”,formată din PNL şi PSD, va fi o alternativă viabilă la actuala putere. Niciliderii locali ai social-democraţilor nu exclud o astfel de variantă.Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, adezvăluit că Ponta are mandat pentru formarea acestei alianţe. Conform unorsurse din partid, curentul pro-liberal este sprijinit de mai multe filiale dinMoldova şi Oltenia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-28Parerea ta...

VLAD
05 Iul 2010

Ponta este un carierist de profesie si vrea totul numai pentru el. Discursurile sale sunt numai pentru imagine si as putea spune ca el calca pe urmele lui Basescu. Nici nu si-a sters bine mucii de la nas si vrea deja sa ajunga presedintele tarii. Geoana este un om mult superior acestui intrus care va face rau partidului. El ar fi trebuit sa-si dea demisia dupa ce a facut gafa de renuntare a unui judecator la Curtea Constitutionala. Este pripit si ia decizii neclare si contradictorii majoritatii.
CORNEL
06 Iul 2010

bai fratilor, voi ori nu cititi cu atentie declaratia lui iliescu, ori va faceti ca nu o intelegeti. omul a spus ca o alianta cu pnl este obligatorie DUPA ALEGERI.
GRATIAN
06 Iul 2010

Cine a fost seful de campanie prezidentiala a lui Geoana ? Ponta ! Si ce a facut ca Geoana sa nu faca greseala de a se duce la Vantu ? Ponta sa treaca pe mestecat de mentosane .
VLAD.ADRIAN
06 Iul 2010

Ponta si intregul PSD nu mai trebuie sa fie luati in calcul pentru ca sunt oricum niste oameni de speta joasa, din cauza lor am ajuns aici.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine