2020-02-18 20:20

Limitarea vitezei sub 50 de km/h în localitate ar putea fi interzisă

 |  12:59
Limitarea vitezei sub 50 de km/h în localitate ar putea fi interzisă

Deputatul UDMR Marton Arpad a depus un proiect de lege care prevede interzicerea limitării vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule pe întreg parcursul localităţilor.

Potrivit iniţiativei legislative, ''se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate''.

''În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare'', se mai precizează în propunerea legislativă.

Deputatul UDMR susţine că legislaţia actuală este ''plină de ambiguităţi şi lacune'' din cauza cărora există ''limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine