2020-08-15 23:31

LISTA COMPLETĂ: Cine sunt CANDIDAȚII la președinția României

 |  21:45
LISTA COMPLETĂ: Cine sunt CANDIDAȚII la președinția României

S-a încheiat oficial înscrierea în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Biroul Electoral Central a validat până acum, înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă și Theodor Paleologu, transmite B1tv.

Dacă la început şi-au exprimat intenţia de a intra în cursă 25 de candidaţi, doar zece dintre ei au reuşit să strângă cel puţin 200.000 de semnături cerute de lege. Șase au fost deja validați de către Biroul Electoral Central. 

Cele mai multe semnături le-a strans președintele Klaus Iohannis, peste două milioane. Și Viorica Dăncilă a strâns un numar important de semnaturi, peste un milion. Ceilalti candidați s-au mulțumit să îndeplinească pragul minim, de 200.000.

Lovitura de teatru vine însă în cazul lui Viorel Cataramă. Deşi BEC a respins candidatura sa, CCR a admis contestația depusă de acesta. 

În schimb, Miron Cozma a fost scos din cursă după ce a venit cu mai multe semnături trase la xerox. cei de la BEC au precizat că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii. 

Ultimele candidaturi, cele care au fost depuse duminică seara, vor fi analizate până marţi, atunci când BEC va anunţa lista oficială a competitorilor înscrişi în cursa prezidenţială. Este vorba despre Cătălin Ivan, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels din partea Partidului Puterii Umaniste şi Alexandru Cumpănaşu. 

Florentin Pandele s-a retras, iar Liviu Pleşoianu, Claudiu Crăciun şi Andrei Valentin Stoican au anunţat că nu au strâns suficiente semnături.

Eventualele contestaţii pot fi depuse, până miercuri la Curtea Constituţională, urmând ca vineri, 27 septembrie, după soluţionarea sesizărilor, să se contureze lista finală a aspiranţilor la fotoliul de preşedinte.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul al doilea pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate pot vota la primul tur de scrutin între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-23Parerea ta...

ANONIM
23 Sep 2019

Dece l.ati pus cap de lista pe DUMMKLAUS??? Nu era normal sa ii puneti in ordinea in care s.au inscris ??? Sau asa v.au cerut serviciile care il păpușează pe DUMMKLAUS
DRAGNEA IZOLAT
23 Sep 2019

Datorita parlamentului PSD-ALDE-UDMR domnul Johannis a fost izolat TOTAL legile prefabricate in miez de noapte l-au redus la tăcere. Ne întrebăm cu toții cum a reușit Neamțul acesta Johannis sa fie batjocorit și înjurat de către toții politicieni cu și fără dosare penale și sa mențină Romania pe linia disciplinei și al DEMOCRAȚIEI ? Romania de astăzi nu este așezată criticilor Europene asa cum este Ungaria ,Polonia. Ar trebui sa-i mulțumim dl. Johannis pentru munca surdo-muta, disciplinata in care Romania nu este izolata și părăsita de către Uniunea Europeana. "Romania" respira o gura importanta de oxigen datorita NEAMȚULUI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz