2019-12-15 17:12

Lista posibililor miniștri din Cabinetul Grindeanu

 |  15:36
Lista posibililor miniștri din Cabinetul Grindeanu

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost desemnat, vineri, de către preşedintele Klaus Iohannis pentru postul de prim-ministru, acesta având la dispoziţie, potrivit Constituţiei, zece zile pentru formarea Cabinetului.

Conform unor surse din partid, citate de News.ro, din viitorul Cabinet ar urma să facă parte:

Ministerul Economiei - Mihai Tudose

Ministerul de Finanţe - Cristian Socol sau Viorel Ştefan

Ministerul Fondurilor Europene - Marius Nica 

Ministerul Apărării - Georgian Pop

Ministerul de Interne - Gabriel Vlase

Ministerul de Justiţie - Florin Iordache

Ministerul Afacerilor Externe - Natalia Intotero

Ministerul Agriculturii - Daniel Botănoiu

Ministerul Dezvoltării - Sevil Shhaideh

Ministerul pentru Tineret şi Sport - Gabriel Petrea

Ministerul delegat pentru Afaceri Europene - Ana Birchall

Ministerul Transporturilor - Mihai Fifor

Ministerul Sănătăţii - Dinu Cristina Elena sau Sorina Pintea

Ministerul Muncii – Lia Olguţa Vasilescu

Ministerul Energiei - Iulian Iancu

Ministerul Educaţiei - Mihnea Costoiu

Ministerul IMM-urilor si anteprenorilor - Florin Jianu

Ministerul apelor şi pădurilor - Doina Pană

Luni după-amiază sau marţi, Liviu Dragnea ar urma să aibă o întâlnire cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru a definitiva ministerele care vor reveni acestui partid, varianta aflată în discuţie la acest moment fiind: 

Ministerul Mediului - Daniel Constantin 

Ministerul Comunicaţiilor - Sorin Câmpeanu 

Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - Steluţa Cătăniciu

În privinţa Ministerului Culturii, sunt încă discuţii dacă să revină PSD sau ALDE, numele aflate în discuţii pentru preluarea acestui portofoliu fiind cele ale lui Ionuţ Vulpescu (PSD) şi Daniel Barbu (ALDE).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-31Parerea ta...

RONI
31 Dec 2016

Nu sunt buni sunt cativa cu probleme.vrem nume noi.mai ganditi-va.dragnea sa nu crezi ca ai trecut hopul tine-te de cuvant si vezi sa nu o iei pe aratura
RAI
31 Dec 2016

Mugur isarescu acest tradator de tara care a furat 20 mld.de euro împreună cu băsescu este membru al consiliului guvernatorilor al fmi.asta ca sa stie toata romania cine este acest gropar al leului românesc pe mana cu mafia industriei petrolului din romania.
CROCODILUL FLAMAND
31 Dec 2016

ADICA LA FEL CA IN GUVERNELE DE DINAINTE.....DOAR IZMENARUL GHITZA SI PONTA LIPSESC DIN GUVERNUL ILIESCU-NASTASE AL TREILEA
JEGULE!
31 Dec 2016

JAVRĂ SECURISTĂ! Iar și-au băgat serviciile JEGURILE la înaintare: ”2015 - Interviu la DCNEWS Live - BIG BROTHER. Sorin Ovidiu Grindeanu: De ce sunt necesare legile "Big Brother" Operatorii de telefonie mobilă stochează, în prezent, datele, pentru șase luni. În România, sunt 12 milioane de SIM-uri PrePay active. Zeci de mii nu sunt folosite pe teritoriul țării, alte câteva mii sunt folosite în lumea arabă. Modul de comercializare, critic. În 2014, un sfert din calculatoarele din România au fost ținta atacurilor cibernetice sau au fost tranzitate pentru a fi folosite pentru atac cibernetic. 78 de milioane de alerte au fost în țara noastră, anul trecut. 11.000 de domenii .ro, compromise. Sunt doar o parte din datele care argumentează pachetul de legi "Big Brother". Prima lege din pachetul "Big Brother": Stocarea datelor Grindeanu: "E o discuție. Vorbim de trei legi: stocarea datelor, cartele prepay, securitate cibernetică. Pe stocarea datelor, cred că în perioada imediat următoare, împreună cu Președinția și cu societatea civilă, vom putea să venim cu un proiect pe care să-l dezbatem în Parlament. În principiu, acest proiect arată de tipul următor: în acest moment operatorii stochează date din punct de vedere comercial. Ca să vă dau un exemplu, unul din marii operatori de telefonie mobilă stochează, în acest moment stochează date, pentru șase luni.
ÎN MOMENTUL îN CARE
31 Dec 2016

ați semnat un contract ca utilizator, aveți anumite clauze prin care puteți să cereți desfășurător, despre asta discutăm, stochează aceste date ca să respecte date din contractul pe care dumneavoastră l-ați semnat cu compania respectivă. Vom veni cu o lege care să permită accesul și stocarea acestor date și accesul instituțiilor statului, conform legii, și deciziilor CCR, la aceste date, care sunt deja stocate, pentru interes comercial. Trebuie să fim foarte atenți la această balanță, am văzut că au existat trei decizii ale CCR prin care s-au întors toate cele trei propuneri care fac pachetul de legi Big Brother. Trebuie să fim foarte atenți să menținem această balanță: dreptul cetățeanului la securitate e tot un drept și dreptul absolut normal drepturile și libertățile cetățeanului, astfel încât drepturile la securitate să nu fie mai important și să încalce drepturile fundamentale ale omului și libertățile, dar, totodată, statul e obligat să asigure dreptul la securitate", a precizat ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Mihai Grindeanu, la DCNEWS LIVE. Cartele prepay cu buletinul Grindeanu: "În România există 12 milioane de SIM-uri PrePay active. Sunt zeci de mii de SIM-uri care nu sunt folosite pe teritoriul României. Sunt mii de SIM-uri care sunt folosite în lumea arabă.
Să STIțI Că
31 Dec 2016

mi se pare un pic prea mare scandalul din presă pentru faptul că se vrea o reglementare în ceea ce înseamnă vânzarea cartelelor PrePay. Nu mi se pare că se încalcă drepturile și libertățile(n.Red. Nu i se pare deci CCR-ul a spus altceva), în schimb reglementarea acestui domeniu ar putea avea un impact economic asupra operatorilor. În acest moment, modul în care se comercializează aceste cartele este unul critic. Reglementarea s-ar putea să aibă un impact economic asupra acestor operatori. Am avut discuții cu cei trei mari. În mod direct, ei spun că sunt de acord. Altfel nu găsesc o explicație la rezistența manifestată", a spus ministrul. Securitate cibernetică "Există un grup de lucru care funcționează la nivelul ministerului și, mai nou, eu sunt bucuros, s-a activat un grup de lucru la nivelul Președinției. E cea mai dificilă lege în a pune-o în acord cu decizia CCR. Nu am ajuns la o formă pe care să o putem supune opiniei publice. 11-12-13 mai, România va organiza un summit pe securitate cibernetică împreună cu SUA, va fi prezent și secretarul de stat pe comerț și au fost invitate încă 17 țări, la cel mai înalt nivel, suntem țară organizatoare, e un summit la care nu vor veni doar țările UE sau NATO, ci inclusiv țări ca Moldova, Ucraina, Serbia. Doresc ca și țintă ca ceea ce scrie pe hârtie să se întâmple și faptic. Lucrul ăsta va începe cu inaugurarea unui centru de inovare, cu fonduri americane.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray