2020-07-08 02:24

Livio Huerzeler: “România şi Elveţia vor semna un acord de cooperare de 130 milioane de euro”

 |  17:12
Livio Huerzeler: “România şi Elveţia vor semna un acord de cooperare de 130 milioane de euro”

Româniaşi Elveţia vor semna, pe 26 august, un acord de cooperare în valoare de 130milioane de euro, pe mai multe domenii, printre care şi securitate, a declarat ambasadorulElveţiei în România, Livio Huerzeler, în cadrul unei conferinţe de presă. Acordulde cooperare pe care cele două state au decis să îl semneze va dura cinci ani, şiva cuprinde mai multe domenii, a declarat ambasadorul Elveţiei în România, la conferinţa"Modele şi abordări în combaterea criminalităţii informatice şi îninvestigaţiile digitale". Livio Huerzeler şi-a exprimat dorinţa de a ajutaRomânia să lupte împotriva criminalităţii informatice şi a declarat că atâtGuvernul elveţian, cât şi Ambasada Elveţiei va sprijini România în încercareade a-şi îmbunătăţi securitatea.

"Elveţienii urăsc insecuritatea şi aureflexul de a crea securitate, de aceea dorim să ajutăm România să îşiîmbunătăţească sistemul de securitate", a adăugat ambasadorul Huerzeler.

AlinaBica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a declarat că în noul Cod penalexistă un capitol special privind infracţionalitatea informatică.

Oficialii MAE au vorbit despre preocupareaautorităţilor române în combaterea fenomenului criminalităţiiinformatice,spunând că acest gen de infracţiuni "reprezintădefiniţia clasică de război asimetric, adică maximul de efect cu minumul deresurse" şi pot duce la colapsul unui stat "fără a fi trimis unsoldat la graniţă".

Există voci care afirmă că în România fraudeleinformatice şi skimmingul sunt pe locul întâi, pentru că grupurileinfracţionale sunt organizate de capi ai lumii interlope, care racolează tineriinformaticieni.

Ministerul Justiţiei, în parteneriat cuInstitutul Naţional al Magistraturii şi cu Institutul MultimediaRomâno-Elveţian, Institutul Elveţian Contra Criminalităţii Economice şi HauteEcole de Gestion, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat oconferinţă cu tema "Modele şi abordări în combaterea criminalităţiiinformatice şi în investigaţii digitale".

În cadrul conferinţei a fost semnatparteneriatul dintre Ministerul Justiţiei şi Institutul MultimediaRomâno-Elveţian, pentru pregătireaşi derularea proiectului de formareprofesională în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii informatice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz