2020-02-18 11:49

Liviu Dragnea are o nou PROIECT: AURUL României să fie repatriat de BNR

 |  21:31
Liviu Dragnea are o nou PROIECT: AURUL României să fie repatriat de BNR

Liviu Dragnea si Şerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect care prevede modificarea Legii de funcţionare a BNR. Proiectul conţine un singur articol: iniţiatorii vor ca 95% din aurul României să fie repatriat. România deţine aproape 104 tone de aur.

Potrivit proiectului de lege, BNR mai poate lăsa în băncile din afara ţării doar 5% din rezerva totală a României. Aceste procent e condiţionat de obţinerea de venituri. Dacă nu obţinem dobândă din aurul depozitat în bănci din afara ţării, atunci cantitatea de aur depozitat în afara ţării va fi zero, scrie Adevarul.

Principalul argument al iniţiatorilor e următorul: de 10 ani România, ţine o mare parte din aur în banca Angliei şi nu primeşte dobândă, ba chiar plăteşte chirie pentru a-l ţine acolo.

 „Pentru că multă lume consideră că e ceva necurat aici, de ce BNR ţine aurul la Londra. Păi, aurul este parte din rezerva noastră internaţională. E rezerva internaţională. Nu e rezervă internă. Toată rezerva internaţională a unei ţări se ţine în exterior, că de-aia se numeşte rezerva internaţională. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i ţinem în ţară. Dacă i-am ţine în ţară nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Îi ţinem în conturi în străinătate. Aşa se ţine", declara guvernatorul BNR Mugur Isărescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Feb 2019

ce mai cauta jigodia de isarescu la BNR??????????????????????????? a falimentat toata economia Romaniei impreuna cu complicii COCOS-UDREA-GHITA si altii ca ei
HUCIU
28 Feb 2019

Ideea nu e rea in contextul economic global. Dar cine mai are incredere in asta ca o face cu bune intentii ?
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
28 Feb 2019

cel mai bun loc pentru aurul Romaniei este la cavoul tiganului Valcov unde a mai pus el niste lingouri de aur..HAURR HAUURR HAURRR TZAPTZARAP MANKATZASSSS
ANONIM
28 Feb 2019

Este nemaipomenit sa vina aurul in Romania. Mai da Dragnea cate un lingou la salarii la medici, ca saracii nu au cu ce sa traiasca. Sau mai bine furati-l baieti, da repede.
BANI FARA NUMAR
28 Feb 2019

AURUL IL DUCE LA MOSCOVA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine