2019-11-14 04:15

Liviu Dragnea, ATAC la adresa DNA în presa internațională

 |  19:02
Liviu Dragnea, ATAC la adresa DNA în presa internațională

Atacuri extrem de dure lansate de liderul PSD Liviu Dragnea la adresa DNA, în cadrul unui interviu acordat publicației New Europe. Șeful PSD susține că DNA este nemulțumită de înființarea secției speciale de anchetare a magistraților.

Dragnea a declarat că "Ei (DNA, n.red) pierd un instrument care îi ajută să pună presiune asupra judecătorilor. (...) Ei sunt supărați deoarece judecătorul nu are de ce să se teamă de procuror atunci când procurorul nu poate avea ceva de spus împotriva lui în timpul unui proces. (...)Vor pierde capacitatea de a exercita presiuni asupra judecătorilor, iar judecătorii nu vor mai trebui să se teamă. Când se întâmplă această schimbare, dosarul investigatorului asupra judecătorului, dacă are dosar, va fi discutat de o altă instituție, nu de către DNA sau procurori".

Liderul PSD a declarat și că fosta șefă a DNA a fost numită pe criterii politice. "Aici există o influență politică. Dar când avem o secțiune specială, acea secțiune specială nu va fi supusă influenței politice. Această secțiune este numită de Consiliul Superior al Magistraturii, total independentă, ceea ce îi deranjează".

"În ce țară democratică puteți găsi protocoale secrete între serviciile de informații și curtea supremă de judecată, Consiliul superior al magistraturii, Parchetul General și DNA? Au existat ofițeri în serviciul de informații care au declarat că au tratat dreptatea ca un "domeniu tactic", pentru a cita un oficial senior SRI, a adăugat liderul PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray