2019-10-23 03:03

Liviu Dragnea CONTESTĂ noul complet de cinci magistraţi care judecă procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 |  12:28
Liviu Dragnea CONTESTĂ noul complet de cinci magistraţi care judecă procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Avocata lui Liviu Dragnea a anuntat vineri ca este nemultumita de modul in care s-a facut tragerea la sorti a completurilor de cinci judecatori de la Inalta Curte de casatie si Justitie si cere suspendarea si anularea hotararii Colegiului de Conducere al ICCJ din 8 noiembrie, potrivit Ziare.com.

"Ne-am vazut obligati sa formulam aceasta cerere pentru ca suntem in situatia de a fi in continuare cu drepturi procesuale vadit afectate, respectiv repartizarea aleatorie a cauzelor. Decizia CCR inca nu s-a publicat, orice decizie a CCR isi produce efectele pentru viitor de la data publicarii deciziei, care cuprinde si considerentele", a declarat avocata, potrivit Ziare.com.

In consecinta, aceasta cere si anularea ultimei trageri la sorti.

Potrivit avocatului lui Dragnea, hotararile contestate genereaza o neregularitate si o incalcare flagranta a drepturilor procesuale ale tuturor persoanelor judecate: "Nu numai ale reclamantului".

Curtea Constituţională a decis că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să tragă la sorţi toate completele de cinci judecători, ceea ce Înalta Curte a şi făcut, chiar a doua zi. Tragerea la sorţi s-a făcut după ce decizia Curţii Constituţionale a fost comunicată, dar nu şi motivată şi publicată în Monitorul Oficial.

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte judecă recursul în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray