2019-10-18 04:25

Liviu Dragnea denunţă ILEGALITĂȚI în finanţarea PNL şi USR

 |  23:41
Liviu Dragnea denunţă ILEGALITĂȚI în finanţarea PNL şi USR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, în care cere lămuriri în legătură cu modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR, Astfel, Dragnea vrea să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală. De asemenea, liderul PSD vrea să ştie dacă donaţiile primite de USR au fost legale, dar vrea să ştie şi dacă modul prin care s-au donat banii a fost legal.

În scrisoarea adresată conducerii AEP, Liviu Dragnea întreabă care au fost măsurile dispuse de către reprezentanţii Autorităţii cu privire la modalitate de executare a obligaţiilor rezultate din încheierea Contractelor de Prestări Servicii de către filialele PNL, la alegerile din 2016.

De asemenea, el a cerut lămuriri cu privire la sancţiunile dispuse de AEP, după ce PNL a încheiat mai multe contracte de Prestări Servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite, în valoare de peste 17.000 de lei.

“Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte, în cuantum de 17.335,68 de lei, urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor, norme prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată?”, se arată în scrisoarea liderului PSD, citat de stiripesurse.ro.

Dragnea mai întreabă când s-au sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că a fost modificat conţinutul facturilor.

“La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu privire la modificarea conţinutului facturilor emise de către o firmă privată, în baza unui Contract de Prestări Servicii încheiat cu filialele PNL, facturi depuse iniţial în vederea rambursării cheltuielilor de către AEP?”, mai întrebă acesta.

Totodată, liderul social-democaţilor vrea să ştie când a sesizat AEP organele de urmărire penală cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi comis o infracţiune când au emis acele facturi.

“La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni de către reprezentanţii PNL, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penalp, republicată, şi ce număr de înregistrare are documentul de sesiare, având în vedere faptul că, în Raportul de Control încheiat de către AEP la data de 27.03.2017, se precizează explicit faptul că vă veţi adresa instituţiilor competente în stabilirea legalităţii operaţiunilor economic-financiare?”, încheie acesta în scrisoare trimisă directorului AEP.

Liviu Dragnea a adresa aceeaşi scrisoare conducerii AEP şi cu privire la donaţiile primite în campania electorală din 2016 de către USR, în valoare de 213.122,10 lei, întrebând care au fost măsurile dispuse de către Autoritate în acest caz.

Dragnea mai întreabă „care au fost sancţiunile aplicate de către AEP cu privire la comisionul în cuantum de 5% pe care l-a perceput Asociaţia G2 la fiecare donaţie efectuată de persoane fizice/juridice către USR şi care au fost măsurile dispuse pentru comisionul în cuantum de 1,19% perceput de către o firmă privată cu privire la fiecare donaţie efectuată de persoane fizice/juridice către USR?”.

Preşedintele PSD cere explicaţii despre modul în care au fost donaţi banii prin intermediul unor platforme online, susţinând că au fost încălcate dispoziţiile din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Dragnea mai vrea să ştie şi de ce USR a mai primit bani sub formă de donaţii după încheierea campaniei electorale.

“Având în vedere modalitatea de transfer a sumelor de bani cu titlul de 'Donaţii' prin intermediul platformelor informatice, cu destinatar final USR, dar şi nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la Legea nr. 334/2006, republicată, aşa cum rezultă din Raportul de Control realizat de către AEP, la data de 09.03.2017, au fost efectuate măsuri de verificare a provenienţei sumelor de bani primite de către USR? La ce dată şi cu ce număr de înregistrare a fost formulată sesizarea organelor de urmărire penală de către AEP, conform art. 291 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în legătură cu faptul că au fost transferate sume de bani provenite din donaţii, după încheierea campaniei electroale, în conturile unor competitori electorali ai USR?”, a mai scris acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-13Parerea ta...

MACACPEDRAGNEA
14 Iul 2018

BAI BORFASULE ORDINAR TU VORBESTI DE ILEGALITATI , TU CARE AI FURAT BANI DE LA COPII HANDICAPATI ?
ANONIM
14 Iul 2018

Lupta anticoruptie !!! ?? Asa se face? Facem vanatoare politica ?numai o parte dintre oameni raspund in fata legii si astia pentru fapte inventate de niste procurori intradevar corupti Cealalta parte sunt opozitia in frunte cu seful statului Ei sunt adevaratii corupti dar de ei nu se atinge nimeni Halal lupta ,coane Iancule
APOLITIC
14 Iul 2018

Mafia psd nu a achitat nici in ziua de astazi mascarada facuta de ponta pe stadionul Nationalcand si-a sarbatorit ziua de nastere cu 50000 de analfabeti pe post de marionete..Mafia psd are datorii la stat cu chiriile sediilor de partid si alte mizerii in valoare de 7mil. Euro. Borfasul dragnea are datorii de 9 miliarde lei pentru hotelul din Alexandria. Apropos ! de hotel Voi gunoaielor care ati votat acest impostor si organizatia mafiota psd AVETI AVERILE LOR ?
@ANONIM
16 Iul 2018

proasta creatura a fatat mata .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray