2020-07-05 21:05

Liviu Dragnea, despre iniţiativa lui Tăriceanu: PSD are foarte mari rezerve

 |  07:50
Liviu Dragnea, despre iniţiativa lui Tăriceanu: PSD are foarte mari rezerve

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară, la Sinaia, referitor la inițiativa legislativă a lui Călin Popescu-Tăriceanu, că social-democraţii au "foarte mari rezerve” deoarece este similar cu ce se intenţionează la legea alegerilor locale.

"Seamănă foarte mult cu intenția de a modifica legea. Din câte știu, urmează ca în câteva luni și acolo să se facă niște numiri. Deocamdată nu vorbim de a susține niște intenții, dar am rezerve pentru că și acolo se fac numiri în câteva luni și e similar cu ce se intenționează la legea alegerilor locale, adică se schimbă regulile foarte repede înainte de a se face aceste numiri. Am mai văzut așa ceva prin 2005 cât guvernarea Năstase introdusese acest sistem convenit cu UE și a venit guvernarea ultrademocratică a lui Băsescu și Monica Macovei care au făcut ca aceste numiri să fie politice", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a susţinut că nu discută „care variantă este mai bună”, dar social-democraţii au „foarte mari rezerve când apar dorințe de modificare a unor proceduri exact înainte să se întâmple numirile respective".

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a inițiat o propunere legislativă care prevede schimbarea procedurii de numire a șefilor DNA, Parchetului General și ai Înaltei Curți.

"Vreau să schimbăm mecanismul prin care înainte interveneau președintele, ministrul Justiției — deci factori politici, scoatem de sub incidența factorului politic complet și lăsăm CSM, pentru procurori, și ÎCCJ, pentru judecătorii Înaltei Curți, să aleagă președintele, vicepreședintele și președinții de secții. Cred că este o propunere care să întărească încrederea în aceste instituții, să întărească sentimentul, percepția și realitatea de totală independență a Justiției. Scoaterea de sub orice incidență a decidenților politici în privința acestor numiri, în așa fel încât progresele de până acum să fie întărite și anumite slăbiciuni care se constată în prezent să fie îndepărtate", a declarat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-29

In legatura cu acest articol...

Cătălin Predoiu: Guvernul Cioloş e supus unui şantaj politic şi unei abordări parşive din partea PSD

Călin Popescu Tăriceanu: MCV pune România la colţ şi o transformă într-o ţară de rangul doi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz