2019-11-17 07:45

Liviu Dragnea despre prezidenţiabilul PSD: Cel mai mare risc ar fi ca partidul să se divizeze

 |  13:03
Liviu Dragnea despre prezidenţiabilul PSD: Cel mai mare risc ar fi ca partidul să se divizeze

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri, că cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca formaţiunea să se divizeze într-o competiţie internă. Preşedintele executiv al social-democraţilor a făcut această afirmaţie în contextul organizării de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

”Din punctul meu de vedere, pentru a avea şanse mari de reuşită la alegerile prezidenţiale, PSD trebuie să susţină un singur candidat. Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Preşedintele executiv al partidului a mai spus că cel mai important ar fi ca PSD să se unească în jurul unui singur candidat.

Fiind întrebat dacă este utilă o competiţie internă în PSD pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale, Liviu Dragnea a spus că cel mai important lucru este ca partidul să se unească în jurul unui singur candidat.

”Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, şi nu numai ca preşedinte executiv, dar şi ca membru de partid şi ca vechi combatant în partidul ăsta şi participant la atâtea campanii electorale, după ce am văzut toate greşelile făcute de-a lungul anilor în aceste campanii electorale, mai ales la cele două prezidenţiale, cel mai important ar fi ca partidul ăsta să se unească în jurul unui singur candidat. Asta dacă vorbim serios de şanse reale de câştig. Dacă ne interesează un spectacol, sigur, atunci nu ne mai interesează alegerile prezidenţiale”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, că ideea de a organiza alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care există mai mulţi candidaţi, i-a aparţinut.

Fiind întrebat dacă e pregătit ca în cursa internă din PSD să aibă şi un contracandidat, în condiţiile în care Mircea Geoană ar lua în calcul să participe la acest scrutin intern, Victor Ponta a răspuns afirmativ.

”Categoric, da. Aici eu nu vorbesc de Mircea Geoană sau de mine sau de altcineva. Eu sunt cel care am propus Congresului - şi avem în Statut acest lucru - că dacă există mai mult de un singur candidat care doreşte să candideze din partea PSD-PC-UNPR la funcţia de preşedinte al României, avem prevăzut în Statut un lucru pe care îl consider foarte bun şi pe care l-au făcut alte partide de centru-stânga din Europa, nu doar în America se întâmplă, s-a întâmplat în Italia, în Franţa, şi anume alegeri preliminare”, a precizat premierul Victor Ponta. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray