2020-07-05 04:23

Liviu Dragnea, despre votul pentru arestarea lui Dan Şova şi Darius Vâlcov: Ţine de decizie politică, dar unele decizii nu sunt respectate

 |  08:50
Liviu Dragnea, despre votul pentru arestarea lui Dan Şova şi Darius Vâlcov: Ţine de decizie politică, dar unele decizii nu sunt respectate

Ministrul Liviu Dragnea a declarat, joi, că votul din Senat pentru încuviinţarea arestării lui Dan Şova şi Darius Vâlcov ţine de decizia politică, dar unele decizii nu sunt respectate. Dragnea a ţinut să precizeze că nu li se va senatorilor PSD să voteze la vedere.

Fiind întrebat dacă senatorilor PSD li se va cere să voteze într-un anume fel pentru încuviinţarea arestării lui Dan Şova şi Darius Vâlcov, Liviu Dragnea a spus: "PSD a spus de mult că nu se va opune la niciun fel de cerere din partea DNA, ca şi decizie politică a partidului. Asta înseamnă că e o decizie politică pe care senatorii cred că o vor respecta".

La remarca jurnaliştilor care au precizat că senatorii din Comisia juridică nu au respectat-o şi au votat împotriva arestării lui Dan Şova, Liviu Dragnea a afirmat că nu există "infracţiuni" în cadrul unui partid.

"Sunt decizii politice care unele se respectă, altele nu. Unele se respectă de tot, altele se respectă parţial, o să vedem ce se întâmplă", a completat preşedintele executiv al PSD.

Fiind întrebat dacă va fi cerut senatorilor să voteze cu bilele la vedere, Liviu Dragnea a spus că nu poate merge cu "paznici" de la partid pentru a fi verificat modul în care senatorii vor vota.

DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Totodată, DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz