2019-10-14 21:05

Liviu Dragnea, discuţii cu preşedintele Israelului despre "accelerarea consultărilor pentru relocarea Ambasadei României la Ierusalim"

 |  15:26
Liviu Dragnea, discuţii cu preşedintele Israelului despre "accelerarea consultărilor pentru relocarea Ambasadei României la Ierusalim"

Delegația română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a fost primită joi de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii, despre "accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim".

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. A fost evidențiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România și Statul Israel, anunţă Guvernul într-un comunicat de presă.

Oficialii români au arătat că "aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a țării noastre și au reiterat dorința de a se realiza noi pași spre o dimensiune strategică a relației româno-israeliene".

Situația de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuțiilor, realizându-se un schimb substanțial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluțiile din dosarul nuclear iranian, situația din Golful Persic și lupta împotriva terorismului, se mai arată în comunicat.

"Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Președintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparținând președintelui", potivit comunicatului de presă transmis de la Palatul Victoria.

O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidențierea rolului comunității israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum și la consolidarea relațiilor între cele două state.

Vă reamintim că preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a anunţat miercuri seară că sediul ambasadei din Israel va fi mutat de la Tel Aviv la Ierusalim. Milos Zeman a explicat că mutarea sediului misiunii diplomatice se va face în trei etape: un consulat onorific va fi deschis în Ierusalim în luna mai, după care vor fi transferate sediile altor reprezentanţe, iar la final cel al ambasadei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-26Parerea ta...

ANONIM
26 Apr 2018

NUMAI CURTEA MARTIALA A RO VA REZOLVA PROBLEMA SAU CEA PENALA DE LA HAGA.
TRADATORI DE TARA
27 Apr 2018

SE BUCURA SI EI DE UN CIUBUC . LE DA O GALEATA DE VAR PENTRU ZUGRAVIT , CUTIA CIINELUI DIN NOUL SEDIU . CE FEL DE OAMENI SINT SA SE DEGRADEZE IN ASA HAL SA DISCUTE CU FURACIOSI SI PUSCARIASI , PENALI . BANI NU AU MIROS .
AI DISTRUS PACEA LUMI
27 Apr 2018

PUSCARIASI SAU DUS SA PINGAREASCA , ICONELE SI MORMINTURILE SFINTE . NU AU FRICA DE DUMNEZEU . PE VILCOV SI IORDANESCU LAU LUAT ? DAR PE HOTU DE SEIVENER FUTALAU LUI TIGANCA NOASTRA SI ALTI CU FURACIUNI , II TRIMITE IN TARA ???????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray