2019-08-19 04:37

Liviu Dragnea: E o manipulare că procurorul din dosarul TelDrum va pleca din DNA. Nu pleacă nimeni

 |  13:42
Liviu Dragnea: E o manipulare că procurorul din dosarul TelDrum va pleca din DNA. Nu pleacă nimeni

Liviu Dragnea a susținut miercuri că procuroarea DNA Alexandra Lăncrăjan, care investighează dosarul TelDrum, nu va pleca din DNA în urma intrării în vigoare a ordonanței de urgență privind modificarea legilor Justiției.

”Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror, chiar nu mă interesează. E o manipulare. dacă pleacă ăla, dosarul se aruncă în aer? Nu-l preia alt procuror? Nu cred că pleacă, îmi spunea cineva azi”, a susținut Dragnea.

El a mai spus că fiecare este liber să atace ordonanța de urgență la Curtea Constituțională.

Liderul PSD a continuat să pretindă că ordonanța de urgență adoptată luni de Guvern ”are la bază observațiile principale ale Comisiei de la Veneția”. Însă, în afară de amânarea pensionării anticipate a judecătorilor și procurorilor, celelalte recomandări ale Comisiei au fost ignorate.

Dragnea a lăudat măsura luată de Tudorel Toader privind majorarea perioadei de experiență, de la 8 la 10 ani, pe care trebuie să o aibă un procuror care vrea să lucreze la DNA sau DIICOT.

”Eu îmi susțin ideea ca la structurile superioare din Parchetul general și celelalte Parchete să fie totuși procurori cu experiență. În rest, sunt discuții neadevărate”, a susținut el.

Într-un punct de vedere formulat marți către CSM, conducerea DNA subliniază că aplicarea retroactivă a noilor condiții de vechime prevăzute de OUG adoptată luni de Guvern intră în conflict cu prevederile constituționale și că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, DNA ar pierde 34 de procurori. În documentul semnat de procurorul-șef, Anca Jurma, se arată că, dacă se va exclude din vechimea procurorilor și perioada în care aceștia au fost auditori de justiție în cadrul INM, atunci DNA va pierde alți 23 de procurori (detalii aici).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-17Parerea ta...

ALUNELU
17 Oct 2018

Legea este dură și pentru procurori , nu numai pentru plebei. Fiecare potrivit calificării.
MAFIA PSD.
17 Oct 2018

Nu exista loc pe pamant unde mafia sa invinga justitia. Doar in mintea bolnava a puscariasului draknea. Nici Pablo Escobar nu a reusit si s-a ales cu capul ciuruit de glont. Te inseli borfasule(draknea) ca vei scapa de bratul justitiei la cât ai furat aceasta tara.
PESEDISTILOR
17 Oct 2018

draknea poate fi comparat i scarioteanu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray