2020-01-25 12:31

Liviu Dragnea: I-am trimis lui Klaus Iohannis Strategia de descentralizare, încă nu am primit vreun răspuns

 |  12:20
Liviu Dragnea: I-am trimis lui Klaus Iohannis Strategia de descentralizare, încă nu am primit vreun răspuns

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că a trimis la Cotroceni Strategia de descentralizare, dar încă nu a primit vreun răspuns. Dragnea a ţinut să precizeze că l-a întrebat pe preşedintele Klaus Iohannis dacă mai susţine ideea de descentralizare, iar şeful statului i-a răspuns afirmativ.

”L-am întrebat pe domnul preşedinte Iohannis, la singura întâlnire la care am fost, la Cotroceni, după ce a fost ales preşedinte, dacă mai susţine în continuare ideea de descentralizare în România, pentru că, întâmplător, 2012-2013, 2-14, am lucrat împreună la acest proces, în cadrul USL-ului, şi mi-a spus că da. Acum trei săptămâni de zile, am trimis Strategia de descentralizare la comisiile de specialitate din Parlament şi la Cotroceni. Nu am primit niciun răspuns până acum”, a precizat Liviu Dragnea, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, la lucrările atelierului pe tema admnistraţiei publice.

Ministrul a mai afirmat că ”asta nu înseamnă că nu merge mai departe, dar că a vrut să dea această informaţie, public, pentru ca să se ştie”.

Liviu Dragnea a mai spus că există o ”foarte mare rezistenţă, la Bucureşti, împotriva decentralizării”.

”Nu vor să cedeze puterea de aici, nu vor să lase puterea să vină la comunităile locale.Nu vor, pur şi simplu. Este o boală – îl văd pe domnul doctor Bacalbaşa în sală, poate o să identificaţi care este această boală, boala puterii, probabil. Nu vor să cedeze, este ceva inimaginabil”, a menţionat Liviu Dragnea, precizând că nu se referă doar la decidenţii politici ci şi la funcţionari.

”Nu îl condamn ( pe funcţionar, nr), aşa a fost construit mental, e greu să îl faci să înţeleagă de ce e bine să decentralizăm decizia, ca în toate ţările civilizate”, a completat ministrul Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine