2019-10-14 12:01

Liviu Dragnea: Majoritatea parlamentară nu se va pierde. Senatorul Liviu Pop anunţă noi racolări

 |  16:24
Liviu Dragnea: Majoritatea parlamentară nu se va pierde. Senatorul Liviu Pop anunţă noi racolări

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a susţinut, marţi, că majoritatea parlamentară nu se va pierde în urma excluderilor din PSD. Declaraţia liderului PSD vine după ce Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinte al coaliţiei PSD-ALDE, s-a arătat preocupat de posibilitatea pierderii majorităţii în Parlament după excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Şi senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat, la RFI, că săptămâna viitoare vor exista parlamentari de la alte partide sau independenţi care vor anunţa în plenul Senatului sau al Camerei Deputaţilor trecerea în grupul PSD. "o informaţie 100% sigură".

Întrebat dacă sunt justificate îngrijorările ALDE, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu, dar eu ştiu că dl Tăriceanu a făcut o declaraţie în timpul zilei că nu e preocupat de pierderea majorităţii. Nu, majoritatea nu se va pierde”.

Întrebat dacă există pericolul ca PSD–ALDE să piardă majoritatea parlamentară, după excluderea lui Ţuţuianu şi Neacşu, Liviu Pop a răspuns: „Nu, astăzi nu există acest pericol şi mai mult, săptămâna viitoare vor mai fi parlamentari care vor veni în grupul PSD. De la alte partide sau parlamentari independenţi. O informaţie 100%".

Întrebat dacă aceia care vor veni la PSD sunt de la opoziţie, senatorul a precizat: „Păi, n-o să vină de la ALDE, cu siguranţă. Sunt convins că şi la ALDE vor veni alţi parlamentari. Aşteptăm săptămâna viitoare, când vom vedea cu exactitate care sunt acei parlamentari care în plenul Senatului sau al Camerei vor anunţa trecerea în grupul PSD".

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat luni că mai mulţi colegi de partid îşi pun problema dacă nu va fi afectată majoritatea din Parlament din cauza "mişcărilor" din PSD, adăugând că şi pe el îl preocupă acest lucru.

"Astăzi am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi pentru următorul lucru: stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens", a declarat Tăriceanu, la TVR 1.

El a precizat că în momentul de faţă coaliţia are o majoritatea confortabilă şi că speră ca "mişcările" din PSD să nu afecteze şi mai mult partidul.

"Orice proiect guvernamental sau al unor colegi care au iniţiative legislative până la urmă ajunge tot la vot, alt mecanism nu există şi sigur că din această perspectivă o anumită preocupare este. E adevărat că majoritatea pe care o avem este una confortabilă, în pofida încercărilor, cei de la PNL nu au reuşit nimic, din contră, sunt parlamentari ai PNL-ului care în ultima perioadă au devenit membri ALDE. Coaliţia s-a consolidat, aş spune, sau s-a mărit. Dar, sigur că sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele pe care ni le-am luat în faţa alegătorilor", a mai spus Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray