2020-06-02 15:25

Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă vor candida la şefia PSD imediat după alegerile prezidenţiale

 |  13:54
Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă vor candida la şefia PSD imediat după alegerile prezidenţiale

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că a decis împreună cu Liviu Dragnea să candideze în tandem pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui ”congres rapid” ce va avea loc imediat după alegerile prezidenţiale.

"Am avut o discuţie lungă seara trecută cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv", a precizat deputatul PSD la România TV.

Fiind întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiță a afirmat că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

"Toţi am respectat decizia de la Orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri (marţi - n.r.), am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (...) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem", a precizat deputatul PSD.

Sebastian Ghiţă a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

"Preşedintele Victor Ponta a spus foarte clar şi a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (...) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care îşi pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primeşte de la electorat", a susţinut deputatul PSD.

În ceea ce priveşte posiblitatea refacerii USL după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că este o variantă de luat în calcul împreună cu cei din PLR.

"Depinde şi de partenerii noştri liberali. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a structurat foarte rapid şi sunt parteneri viabili şi în Parlament şi în campanie", a apreciat Sebastian Ghiţă.

Deputatul PSD a mai spus că pentru funcţia de secretar general îşi va depune candiatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-22Parerea ta...

DRAGNEA SI GHITA
23 Oct 2014

Am auzit noi, bine sau Basescu si candidatii lui, Elena UDREA, Klaus Werner IOHANNIS si Monica MACOVEI isi pun nadejdea intr-un pushtan de pe aici, de pe forumuri, numit LABARUL DE LA MIEZUL NOPTII, care este un hidrocefal-oligofren, pe care-l bate bunica sa, ori de cate ori il prinde in baie dupa usa comitand actul numit ONANIE? Daca e asa, le plangem de mila mai sus-pomenitilor, R.I.P.! :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine