2019-09-21 10:15

Liviu Pop: MANIPULAREA a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul

 |  17:11
Liviu Pop: MANIPULAREA a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop afirmă, într-o postare pe Facebook referitoaare la evenmentele din 10 august din Piaţa Victoriei, că manipularea a ajuns prea departe şi că trebuie spus adevărul, altfel, "manipularea şi minciuna vor avea câştig de cauză", folosind argumente care se regăsesc şi în postarea cu aceeaşi temă a colegului său de partid, ministrul Apărării Mihai Fifor.

"Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul. Altfel, manipularea şi minciuna vor avea câştig de cauză", este concluzia postării lui Pop, care preia elemente din consideraţiile lui Mihai Fifor postate duminică pe Facebook.

Şi Pop afirmă că, deşi acesta a fost anunţat ca un protest al Diasporei, nimeni nu şi-a asumat organizarea lui pentru că urmau să aibă loc violenţe.

De asemenea susţine că Internetul era plin în acele zile de chemări la violenţe şi la răsturnarea puterii politice şi că în ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violenţă din partea unor grupuri răzleţe de huligani, care s-au aflat mereu în spatele protestatarilor paşnici şi au încercat să determine masa de oameni să forţeze dispozitivele jandarmilor.

El mai relatează, ca şi Fifor, că jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulţimea şi pentru a nu permite escaladarea violenţelor şi că, dacă jandarmii nu ar fi intervenit, lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

"În toiul acţiunilor jandarmilor, preşedintele Iohannis a catalogat acţiunile jandarmilor ca fiind brutale. Preşedintele nu avea la acea oră informaţiile operative complete ca să se pronunţe atât de categoric pe acţiunile jandarmilor. Şi cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuţi şi mai mult valul protestatar", spune Liviu Pop.

Şi el declară că, începând cu 11 august, Klaus Iohannis, dar şi alţi lideri politici din Opoziţie (Orban, Cioloş, Barna) au acuzat acţiunile Jandarmeriei. El remarcă şi că preşedintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor, întrebându-se în ce ţară normală un preşedinte s-ar fi antepronunţat în legătură cu culpa unei instituţii înainte de finalizarea anchetei propriu-zise.

Ca şi Fifor, Pop invocă şi o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internaţională. S-au folosit diverse declaraţii ale unor reprezentanţi ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autorităţile din România. În realitate, aceste poziţii nu au fost unele oficiale.

Din 10 august şi până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea şi de a manipula opinia publică. Dorinţa de a veni la putere cu orice preţ este atât de mare, încât preşedintele şi Opoziţia dinamitează până şi credibilitatea ţării în afara ei. După această campanie de şubrezire a imaginii ţării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior. Tot în aceste zile s-au vehiculat “informaţii” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creşterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiţii, menţinerea creşterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis şi a partidelor de Opoziţie. Şi asta este explicaţia politică a evenimentelor care au loc în prezent", subliniază fostul ministru al Educaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-19Parerea ta...

ANONIM
19 Aug 2018

Esti un tembel national MERGI IN BIZDA MATII unde vrei CA NU AI LEAC sadevii sanatos..... dl.L.P. Pana la umarma o s-o patesti daca ai limbrici ,,,,,,,,ADICA TE MANANCA IN KUR...............
TRADATORI DE TARA
19 Aug 2018

O viata ai suot sosetele la guverne . Mie scorba de tine jigodie
SOCIALISTUL
20 Aug 2018

Da mai Pop tu si stii sa vorbesti . Asa ca trbuie neaparat sa iesi .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Sfere semantice Cîndva, într-o trecută și amicală discuție, un nume cu ecou și cu o stea mare pe umăr sublinia efectul semantic al formulei „Am onoarea!”. Din perspectiva altitudinală a Domniei Sale, sfera semantică înnobilează pe cel care emite discursul, mai mult decît dacă ar insista pe un cazon „Să trăiți!”. Adevărul e că devine importantă și aria de manifestare. Probabil că într-un fel reacționezi în cazul unui coleg de breaslă, și în alt fel în fața unui șef. Și nu mă gîndesc la cel de scară
25 Aug 2016 |
Manipulare glorioasă Rezultatul alegerilor parlamentare arată că poporul român nu a evoluat deloc în ultimii 26 de ani. Aceeaşi manipulare de la începutul anilor ´90, „nu ne vindem ţara” a funcţionat glorios şi în 2016. Frica de aşa-zişii „ong-işti ai lui Soros”, care ar avea interese mult mai obscure decât penalii români, a fost atât de „patriotică”, încât i-a scos din papuci pe nostalgici, care au dat buzna în secţiile de votare. Tinerii apatici, care nici nu-şi imaginează pericolul la care suntem expuşi, şi-au văzut de ale lor într-un dezinteres superior de enervant. Primul pericol la care suntem expuşi, dacă PSD va face majoritate în Parlament şi va guverna, este cel al izolării ţării, în cel mai fericit caz. Aceeaşi penali, urmăriţi de DNA în miile de dosare aflate sub anchete, vor respira uşuraţi. Vor desfiinţa DNA, ANI şi orice altă instituţie care le va sta în calea afacerilor oneroase pe care vor urma să le facă
11 Dec 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray