2020-02-29 01:47

Lovitură dură pentru guvernul Dăncilă! Ce decizie a luat Comisia Europeană

 |  13:59
Lovitură dură pentru guvernul Dăncilă! Ce decizie a luat Comisia Europeană

Guvernul Dăncilă a cerut Comisiei Europene decontarea din fonduri UE a proiectelor de apă și canalizare realizate din fondurile Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), însă autoritățile de la Bruxelles au refuzat cererea.

Guvernul Dăncilă voia să rezolve două probleme prin această propunere. În primul rând, ar fi crescut gradul de absorbție a fondurilor europene, extrem de scăzut în acest moment, cu excepția plăților directe din agricultură. În al doilea rând, ar fi diminuat deficitul bugetar, dat fiind că plățile inițiale pentru proiecte au fost făcute de la bugetul de stat, notează G4Media.

Comisia Europeană a refuzta categoric propunerea guvernului pentru că proiectele finanțate prin PNDL nu respectă standardele cerute de Comisie și nici nu se înscriu în strategia Comisiei Europene. În plus, experții executivului european au transmis că PNDL a fost creat special pentru a submina fondurile europene.

Guvernul Dăncilă voia să treacă proiectele de apă și canal deja realizate de la PNDL la POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare), finanțat din fonduri europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine