2020-07-04 02:33

Lovitură pentru PNL: ALDE nu susține alegerile anticipate

 |  10:31
Lovitură pentru PNL: ALDE nu susține alegerile anticipate

ALDE a transmis marți, într-un mesaj pe Facebook, că nu susține organizarea de alegeri anticipate. Aceștia declară că nu vor intra în asemenea aventuri politice pentru ca PNL să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală.

„Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze și nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declarațiile prim-vicepreședintelui PNL cu privire la iminența alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziție, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puțin de o lună și jumătate? Asemenea declarații nu fac decât să determine companiile prezente în România să-și amâne investițiile și planurile de dezvoltare. Fiecare asemenea declarație nu face decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă”, se arată în mesajul postat de ALDE pe Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu va intra „în asemenea aventuri politice” doar pentru ca PNL să ăși mărească electoratul.

„ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câștigat. Dacă prim-vicepreședintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experiență prin acțiuni teribiliste și instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluție, noi nu intrăm în asemenea joc”, a subliniat ALDE, pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a anunțat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susține un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

Liberalul a anunțat că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susține anticipatele.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare și i-a spus că susține organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în județul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-31Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
31 Dec 2019

oricum vor fi anticipate vrei nu vrei bei Grigore aghiasma.la multi ani 2020
PARAIPAN
31 Dec 2019

Alde iar si.a aratat rolul de sluga ...urmare scheletilor din dulapuri...au luat plasa si cu sectia ...acum cu anticipate ...pai ei spuneau de altceva cand au votat ptr caderea lui Dancila .....au luat țeapă...au ajutat la venirea jogodiilor din pnl ai a sterpului
DAN VIORELPDAN
15 Feb 2020

BINE că avem bani pentru alegerile parlamentare și nu avem bani pentru majorarea alocației și pensiilor ! Rușinos pentru o asemenea atitudine din partea PNL ,un așa zis "partid național" !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz