2020-08-04 23:50

Ludovic Orban a RĂBUFNIT: ”Ordonanța Guvernului, o NERUȘINARE!”

 |  19:07
Ludovic Orban a RĂBUFNIT: ”Ordonanța Guvernului, o NERUȘINARE!”

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că decizia Guvernului de a adopta OUG pe alegerea șefilor de Consilii Județene prin vot uninominal este pur și simplu o nerușinare deoarece sfidează votul românilor de la referendum, precum părerea cvasiunanimă privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Orban a precizat că PNL îi va cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace această Ordonanță de Urgență la Curtea Constituțională.

”La o săptămână după ce românii, la referendum, au hotărât clar că nu mai vor OUG pe Justiţie şi vor control constituţional al OUG, care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, Guvernul, încălcând grosolan voinţa românilor, emite OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD, prin schimbarea sistemului de alegere a şefilor de CJ. 

Această decizie neruşinată, complet neconstituţională contravine voinţei românilor, cât şi voinţei cvasigenerale din societate, care susţine alegerea primarilor în două tururi.

Nu putem înţelege în ce a constat urgenţa adoptării unui astfel de act normativ. Nu putem înţelege de ce nu s-a putut ca la proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi nu a putut majoritatea parlamentară să vină cu un amandament şi să propună punctul de vedere pe care-l are.

E clar că acest guvern a rămas prizonierul baronilor roşii, a tuturor figurilor de tristă amintire, care și-au ținut comunitățile în sărăcie și care au condus prin abuz și prin amenințare”, a declarat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu SCAPĂ de urmărirea penală. Senatul a RESPINS cererea DNA

Tăriceanu lansează noi ACUZAȚII: ”Ancheta are scopuri POLITICE”

MOȚIUNE simplă împotriva ministrului Teodor Meleșcanu. Ce-i REPROȘEAZĂ opoziția

Iohannis CRITICĂ Ordonanța Guvernului: ”Votul românilor nu este BĂTAIA de JOC a PSD!„
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz