2020-02-22 09:29

Ludovic Orban anunță principalele MĂSURI ECONOMICE ale viitorului Guvern

 |  00:03
Ludovic Orban anunță principalele MĂSURI ECONOMICE ale viitorului Guvern

Ludovic Orban a vorbit la Digi24 despre primele măsuri pe care le va lua noul guvern în domeniul economic, respectiv al bugetului de stat.

„Printre primele măsuri, vom pregăti o reechilibrare bugetară care să permită închiderea anului bugetar, cu cel mai mic deficit posibil. Situația în acest domeniu bugetar este că nu știm adevărul. Am avut o întrevedere cu domnul Mugur Isărescu și nu pot să vă dezvălui ce am discutat. Am luat act de evaluarea domnului Guvernator, îl apreciez foarte mult”, a declarat premierul desemnat al României.

După discuția cu Mugur Isărescu, Ludovic Orban este de părere că situația ar putea fi ținută sub control.

„Nu cred că este motiv de îngrijorare foarte serioasă. Situația poate fi ținută sub control, putem să fim la linia de plutire și chiar să începem să creștem”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban consideră că este important ca noul guvern să limiteze cât mai mult deficitul bugetar și să explicăm partenerilor din Uniunea Europeană care este situația.

„După cum arată datele acum, ne îndreptăm spre o depășire a deficitului bugetar. Important este ca această depășire să fie cât mai mică și, mai ales să încercăm, dacă se ajunge la depășirea deficitului de 3% care este prognozat, să îl limităm cât putem de mult și mai ales să explicăm partenerilor europeni situația”, a completat Orban.

„A doua mare urgență pe care o avem, este elaborarea legii proiectului bugetului de stat și a proiectului asigurărilor sociale de stat. La cel târziu 15 noiembrie, guvernul trebuie să prezinte în fața Parlamentului proiectul de buget”, a concluzionat liderul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine