2019-10-14 11:23

Ludovic Orban AVERTIZEAZĂ: ”PSD a tăiat pensiile, în realitate”

 |  23:43
Ludovic Orban AVERTIZEAZĂ: ”PSD a tăiat pensiile, în realitate”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat luni seara pentru B1tv că, în realitate, PSD a tăiat pensiile în acest an chiar dacă a promis creșterea acestora.

”PSD a promis creșterea pensiilor. Ceea ce se întâmplă cu pensiile este absolut strigător la cer. În realitate PSD a tăiat pensiile. Punctul de pensie era 1.000 de lei. În conformitate cu legea pensiilor în vigoare, creșterea punctului de pensie trebuia să se facă de la 1 ianuarie 2018. Pe baza unei formule care stabilește 50% din creșterea salariului mediu brut plus rata inflației. 

În 2018, punctul de pensie trebuia să crească cu 8,5% de la 1 ianuarie. Creșterea ar fi trebuit să fie mai mare cu 420 de lei pe tot anul 2018 decât creșterea de pensie pe care a oferit-o PSD. PSD a spus că va crește punctul de pensie cu 10%, dar nu de la 1 ianuarie. Adică șase luni i-au lăsat pe părinții și bunicii noștri fără nicio creștere de pensie și au crescut doar de la 1 iulie. Astfel, creșterea totală pe anul 2018 a fost de 600 de lei, față de creșterea care ar fi trebuit să fie mai mare cu 420 de lei. 

Același lucru se va întâmpla în 2019, avertizez”, a explicat Ludovic Orban. 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

HORROR
27 Noi 2018

Ce guvern a aprobat cresterea varstei de pensionare la 65 de ani ?
UN CETATEAN
27 Noi 2018

Politica economica si fiscala din ultimele trei decenii a facut ca peste 4 milioane de romani sa plece in alte tari, si sunt cei care pot munci si mai ales tinerii. Prin urmare nu va mai avea cine sa ne plateasca pensiile celor ramasi in tara. Ca si legea proasta a salarizarii si cea pensiilor va fi la fel. De ce credeti ca Olguta Vasilescu vrea sa plece neaparat de la Ministerul Muncii pentru a in urma a lasat un dezastru iar legea pensiilor va fi o mare dezamagire?!! In viitor se va iesi la pensie la 67 de ani, pentru ca nu mai exista resurse de forta de munca.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray