2020-07-02 12:20

Ludovic Orban: ”Desființarea Secției Speciale, o chestiune de zile”

 |  23:34
Ludovic Orban: ”Desființarea Secției Speciale, o chestiune de zile”

Guvernul este pe final cu proiectul de desfiintare a Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), fiind o chestiune de zile pana va fi lansat in dezbatere publica. Cel mai probabil va lua forma unui proiect de lege, pe care guvernul isi va asuma raspunderea in parlament, spune premierul Ludovic Orban, intr-un interviu acordat Ziare.com.

"Suntem pe final cu elaborarea proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ si aproape de lansarea lui in dezbatere publica", a declarat Ludovic Orban.

Intrebat cand mai exact va fi gata, avand in vedere ca trebuie sa soseasca la Bucuresti comisia de evaluare a progreselor MCV, prim ministrul a spus ca "intr-un termen destul de scurt, de ordinul zilelor".

In ce priveste modalitatea prin care va fi adoptat acest proiect, Ludovic Orban nu exclude varianta unei ordonante de urgenta, dar o considera putin probabila, sanse mai mari avand o noua asumare a raspunderii in fata parlamentului.

"Trebuie sa mai am o intalnire cu ministrul si echipa de la Ministerul Justitiei, urmand sa luam decizia care va fi procedura. (...) A avut loc un referendum convocat de presedintele Iohannis in care cetatenii au decis ca nu vor ordonante in domeniul justitiei. Avem serioase argumente pentru a considera solutia (adoptarii prin OUG -n.r) nu neaparat dezirabila", a declarat Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz