2019-12-09 15:19

Ludovic Orban, despre revocarea şefei DNA: PNL este alături de preşedinte

 |  22:19
Ludovic Orban, despre revocarea şefei DNA: PNL este alături de preşedinte

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Mediaş, că PNL este alături de preşedintele Iohannis în ceea ce priveşte decizia CCR privind revocarea şefei DNA şi s-a declarat convins că şeful statului va lea deciziile cele mai bune pentru România.

”PNL este alături de preşedintele României. Suntem convinşi că preşedintele va lua deciziile cele mai bune pentru România. Am spus din capul locului că nu există nicio prevedere constituţională prin care CCR, de fapt o majoritate politică din CCR să poată să-i dea un ordin preşedintelui. Preşedintele este deţinătorul de putere cel mai legitim din România, care are în spate jumătate plus unu din voturile cetăţenilor şi nu poate fi, conform Constituţiei, forţat să facă sau să nu facă nimic. Decizia, din punctul meu de vedere, nu îi este opozabilă. Curtea nu poate să forţeze preşedintele să facă nimic”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă PNL va manifesta aceeaşi susţinere faţă de preşedinte şi în cazul în care va lua o decizie conformă cu decizia CCR, Ludovic Orban a replicat: ”Să lăsăm timpul să curgă. Preşedintele va anunţa public după publicarea motivării. Să nu le dăm idei. (...) Să-i lăsăm să facă motivarea şi apoi vom anunţa public ce facem”.

Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că preşedintele va trebui să semneze decretul de revocare din funcţie a şefei DNA în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-03Parerea ta...

LEVST.
03 Iun 2018

e o greseala pentru intreg partid, ca cineva( chiar seful suprem) sa dea un cec in alb, chiar si pres-edintelui, care nici macar nu prea mai are ce dovedi...Cam ce'a avut in gusa, a aruncat pe masa politica, stim ce hram poarta...N-ar mira sa nu o demita, nu e vorba ca acea curte ii dicteaza ceva, ci il santajeaza, si -sunt sigur- il au la mana cu multe ticalosii...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Iun 2018

politica din romania a devenit deja penibila,ca sa nu zic de-a dreptul penala...si asta ptr ca partidele au devenit niste gasti mafiote pe care lumea nu le mai voteaza...........din PNL-ul initial multi s-au dus la PSD si la ALDE ca sa fie la putere,iar fostul PDL s-a dezintegrat complet din cauza coruptiei/Stai si te intrebi ce ai putea sa mai votezi ptr ca PSD a distrus orice fel de opozitie si vrea sa redevina partidul-stat de dinainte de 89 care conducea si justitia si Securitatea....si te mai intrebi de ce nu le convine DNA-ul dupa 28de ani de jaf si coruptie...pai o fi greu de raspuns
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Anchilozaţi în manipulare Indecizia partidelor de a-şi numi candidaţii pentru scrutinul electoral pentru locale nu face bine nimănui. Partidele dau dovadă de multă lipsă de imaginaţie şi de imaturitate politică în alegerea candidaţilor, considerând electoratul dus cu pluta. Când PSD numeşte o persoană care a eşuat la alegerea preşedintelui prin marketingul greţos pe care l-a făcut, asta se numeşte dispreţ faţă de inteligenţa alegătorilor. Mai mult, ni se inoculează ideea că doamna Firea stă bine în sondajele interne, dar când i se cere să-şi spună părerea despre candidatul liberal Ludovic Orban, ea vorbeşte tot de Băsescu şi de guvernarea Boc
24 Feb 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray