2020-04-05 07:06

Ludovic Orban e PESIMIST: ”Dezastrul e mult mai mare decât pare”

 |  00:13
Ludovic Orban e PESIMIST: ”Dezastrul e mult mai mare decât pare”

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri, la Pitești, că liberalii preiau țara „într-un moment extrem de dificil”, deficitul bugetar la nouă luni fiind deja de 2,6%, iar multe plăți nu au fost făcute. „Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere”, a mai spus el, potrivit Mediafax.

„Preluăm țara într-un moment extrem de dificil. Deficitul bugetar la nouă luni este 2,6%, în condițiile în care angajamentul bugetar e de 3%, (...) în condițiile în care nu s-a rambursat TVA de trei luni, rambursările fiind de aproximativ două miliarde pe lună, în condițiile în care nu s-au făcut plăți pe PNDL și pe o mulțime de angajamente, ca să nu apară în execuția bugetară pe nouă luni”, a declarat la Pitești premierul desemnat, Ludovic Orban.

El a mai spus că există ministere, agenții și instituții guvernamentale care au bani de funcționare numai pentru primele 11 luni.

„Nu au bani să închidă anul, nu mai au bani să plătească salarii. De exemplu, Ministerul Sănătății, care și-a prevăzut banii numai pentru 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele bugetare aruncăm în aer finanțarea spitalelor, programele de sănătate publică și o serie de cheltuieli vitale pentru viața și sănătatea oamenilor. PSD nu a avut grijă de acești oameni și nu a prevăzut bani”, a adăugat premierul desemnat.

EL a dat ca exemplu și autoritățile locale.

„Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere. Aproape în fiecare sector există cel puțin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei l-au pregătit cu premeditare și, de fapt, încearcă să le pună în cârca noastră de pe acum”, a mai spus liderul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-04Parerea ta...

CETATEAN
02 Noi 2019

DISTRUGE TI TARA SI OAMENI . REPEDE VINDE TI TOT CE ESTE POSIBIL , DAR SI PESTE 50 ANI
CETATEAN
02 Noi 2019

DISTRUGE TI TARA SI OAMENI . REPEDE VINDE TI TOT CE ESTE POSIBIL , DAR SI PESTE 50 ANI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine