2020-04-07 11:45

Ludovic Orban, întâlnire cu veteranii din teatrele de operațiuni

 |  09:25
Ludovic Orban, întâlnire cu veteranii din teatrele de operațiuni

Premierul Ludovic Orban i-a primit luni seară, la Palatul Victoria, pe reprezentanții veteranilor din teatrele de operații - cei mai mulți dintre aceștia fiind foști combatanți din Afganistan. Orban a fost însoțit la întâlnire de șeful Cancelariei, Ionel Dancă, și de deputatul liberal Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Delegația veteranilor, condusă de Marius Apostol, grav rănit în 2011 în Afganistan, a dorit să tragă un semnal de alarmă după ce drepturile combatanților din teatrele de operații au fost tăiate prin amendamentele aduse la un proiect de lege dedicat lor de senatorul PSD Viorel Salan. Orban i-a asigurat pe veterani că liberalii și aliații lor din Parlament vor vota o lege care să le confere acestora drepturile solicitate de ei, la standarde NATO. În plus, Guvernul va căuta soluții pentru a sprijini finalizarea primului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la "Mănăstirea Dealu" din Dâmbovița.

Reamintim că România are deja peste 40.000 de militari care au activat deja în teatrele de operații din Orientul Mijlociu și care sunt considerați printre cei mai de încredere aliați de către militarii americani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine