2020-05-29 10:55

Ludovic Orban: Nu a existat o discuție în PNL privind desemnarea lui Ungureanu la SIE

 |  13:49
Ludovic Orban: Nu a existat o discuție în PNL privind desemnarea lui Ungureanu la SIE

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că nu a existat o discuție în partid cu privire la desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Orban a ţinut să precizeze că este atributul șefului statului să facă această nominalizare.

"Nu a existat o discuție. Este atributul președintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcție politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituție publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul președintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu și grupurile PNL vor susține această candidatură", a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Liderul deputaţilor PNL a mai spus că, în contextul în care vor exista "tertipuri procedurale", PNL va cere sesiune extraordinară pentru votul în cazul propunerii ca Mihai-Răzvan Ungureanu să devină director al SIE.

"Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm și la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră și a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituțional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură", a menţionat liberalul.

Ludovic Orban a mai spus că joi sau cel târziu vineri cei doi președinți ai Camerelor ar trebui să ajungă la o concluzie și să anunțe convocarea Birourilor permanente reunite. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine